“The Irishman wordt Netflix’ beste maffiafilm ooit”

Verenigde Staten, 2019 / 208 minuten
Let op met kinderen tot 16 jaar Geweld,Grof taalgebruik
Regie: Martin Scorsese
Met: Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci

Zondag. 24 November / 14:00 uur
Maandag. 25 November / 19:00 uur
Zaterdag 30 November / 19:00 uur

 

★★★★★ Guardian – “Martin Scorsese’s finest film for 30 years”
★★★★★ New York Times – “Martin Scorsese’s monumental, elegiac tale of betrayal, violence, memory and loss”
★★★★★ Rotten Tomatoes – “An epic gangster drama that earns its extended runtime”

Van deze Netflix-productie maakte Scorsese een vloeiend verteld, rijk epos over de verstrengeling tussen politiek en maffia. Robert De Niro is weer op de toppen van zijn kunnen en ook het acteerwerk van Al Pacino is het beste dat we in jaren van hem hebben gezien. Joe Pesci is elektriserend, in zijn eerste rol sinds 2010.

Sheeran is een veteraan uit de Tweede Wereldoorlog met het koelbloedige vermogen om te moorden, die zich ontpopt tot hoogst efficiënte moordenaar in dienst van Bufalino. Jim Hoffa’s corrupte praktijken als vakbondsleider maken hem ondertussen een prooi voor zowel de autoriteiten als de criminele onderwereld. Scorsese toont de vriendschap, loyaliteit en het verraad tussen deze mannen, met een mogelijkheid tot verlossing.

Dit passieproject van Scorsese houdt hem al sinds 2007 bezig en herenigt Goodfellas- en Casino-acteurs Robert De Niro en Joe Pesci. Alle acteurs stuwen elkaar op tot grote hoogten: Joe Pesci als de maffiabaas Russell Bufalino, Robert De Niro als zijn rechterhand Frank Sheeran, en Al Pacino als Jimmy Hoffa.

Scorseses ambitieuze, op feiten gebaseerde misdaaddrama omspant tientallen jaren, waarbij de acteurs door een anti-verouderingstechniek vele jaren jonger gemaakt. Zoals je van een regisseur met zoveel liefde voor details mag verwachten, is The Irishman prachtig gemaakt – elke locatie is perfect gekozen en het vakmanschap is onberispelijk. Scorsese verrijkt het misdaadgenre met zijn tragedie over de ultieme prijs die de mannen voor deze levensstijl moeten betalen en van de wreedheid van ouderdom.

Kortom Martin Scorsese is terug met een meesterlijk epos over de onopgeloste moord op de legendarische vakbondsleider Jimmy Hoffa.

Bijzonderheden
Op deze film is een toeslag van € 1,00 van toepassing. Dat geldt voor films die langer duren dan 150 minuten.

 

Filmhuis De Spiegel
Schunck 5.0 Bongerd 18
045 577 22 79
reserveringen
info@filmhuisdespiegel.nl
www.filmhuisdespiegel.nl

Foto Filmhuis de Spiegel

Geef een reactie