Hoofdmenu

C.V. Carboon pakte spectaculair uit met hun nieuwe carnavals hoogheden

Amper vijf dagen na de traditionele opening van het nieuwe carnavalsseizoen 2019-2020, c.q. het vijfde jaargetijden, op maandag 11 november jl. deden C.V Carboon& Damesgarde de Boontjes al van zich spreken. Zoals bekend is hun narrentempel gevestigd in Cafe-Zaal d’r Bok (eigenaars John en Mir Vrolings) gelegen aan de gelijknamige Bokstraat. Voor deze sympathieke en enthousiaste carnavalsvereniging is de eerste zaterdag na de traditionele “elfde van de elfde” (dit jaar 2019 op 16 november) al een aantal jaren traditiegetrouw ook de zaterdag dat zij met veel bravoure hun prinsenproclamatie houden.
Na de officiële opening werd er waardig afscheid genomen van nog regerende jeugdprins Jaran l (Vondenhoff) en seniorenprins Maurice l (Vondenhof). Zij werden bedankt voor de wijze waarop zij aan hun prinsschap de nodige onvervalste carnavalsspirit hadden gegeven. Terecht mogen zij dan ook terugkijken op een zeer geslaagd seizoen.
Uiteraard heerste er een geweldige stemming, dit in afwachting van de komst van de nieuwe carnavalshoogheden van C.V. Carboon & Damesgarde de Boontjes. Daartoe pakte zij spectaculair uit. Als eerste was het vervolgens de beurt om de nieuwe jeugdheersers te gaan proclameren. Het werd weer een verrassing toen het eerste jeugdprinsenpaar, t.w. jeugdprins Luciano 1 (Marchetti 10 jaar en zoon van voorzitter/president Perino Marchetti) en jeugdprinses Chelsey l (Keyaerts 9 jaar en kleindochter van Carboon leden Henk en Belinda Berg) te voorschijn kwamen.
Het succesvolle duo Toujour, een duo die veel waardering ontvangen waar zij optreden, presenteerde vervolgens de nieuwe sjlager welke bij alle aanwezige carnavalisten, c.q. verenigingen, in de smaak viel. Zij vormde muzikaal gezien, tevens een goede en stemmingsvolle springplank, naar de komst van het nieuwe (senioren)-prinsenpaar. Na een gloedvolle voorbereiding, aangaande de uitroeping, hadden C.V.Carboon & Damesgarde de Boontjes andermaal een verrassing in petto. Want tot nieuw prinsenpaar werden voorgesteld, geïnstalleerd en geproclameerd de 55 jarige prins Frank l en 54 jarige Prinses Linda l (Thomas). Na alle ceremoniële plichtplegingen kon het proclamatiefeest, tot aan de kleine uurtjes) in alle hevigheid losbarsten met muzikale ondersteuning van party Kryner. Afgelopen zondag kwamen tijdens de gehouden receptie velen de nieuwe carnavalshoogheden de had drukken, als teken dat het ook nu weer een goede keuze is geweest.

Foto  C.V. Carboon Heerlerheide