Hoofdmenu

Vasteloavundsverein de Geete proclameert haar nieuwe prins.

 

Op zaterdagavond 23 november jl. maakte de “Geete-familie” uit de Groenstraat zich op om haar nieuwe prins te verwelkomen. In een goed gevuld zalencentrum “ ’t Ströatje” , thuisbasis van de vereniging, verschenen diverse artiesten op de bühne om de aanwezigen te vermaken en toe te werken naar de ontknoping.
Voor het zover was werd er afscheid genomen van prins Joeri II (Geuskens). Hij mag terugzien op een geweldig regeringsjaar waarin hij menigeen met zijn zangtalent verrast heeft.
Tenslotte toverden “de Digra’s” op hun eigen, onnavolgbare wijze, de prins voor het seizoen 2019-2020 te voorschijn uit een sprookjesdecor.
Onder luid gejuich en alaaf maakte Ceriel I (Pelzer) zijn opwachting. Ceriel is 21 jaar en studeert aan de Fontys hogeschool in Eindhoven fiscaal recht en economie. Naast studeren heeft hij als hobby’s voetballen op het tweede elftal van VV Rimburg en is hij lid van Schutterij St. Hubertus. De nieuwe heerser werd al op jonge leeftijd door zijn familie meegenomen in het carnavalsgedruis. Zijn opa en oma hebben ruim vijftig jaar meegelopen met de optocht. Zijn vader Frank en broer Jeffrey zijn lid van de raad van elf. Zijn zus Nikita is al jarenlang dansmarieke en zijn oom Roel is lid van de raad van elf en was prins van Vasteloavundsverein de Geete in 2006.
In de persoon van Ceriel Pelzer mogen de Geete weer een prins in hun midden hebben die het carnaval in de Groenstraat op een waardige wijze op de kaart zet!
Zijn motto laat hierover geen twijfel bestaan:

Carnaval is vuur giekkerinne,
ing tied woa alles mot kinne.
Doe kenst ut zoeë gek nit bedinke,
op sjpass en plezeer loat os ee drinke.
Alaaf!

 

Foto geleverd door De Geete