In een duel waar eigenlijk een gelijkspel op zijn plaats was, wist RKHBS op deze zonnige herfstmiddag toch de 3 punten op de Heerlerbaan te houden. Tegenstander was De Leeuw uit Brunssum, de ploeg die na een verblijf van 3 jaar in de 3de klasse B weer van de partij is in klasse 4B. Hier hebben de gasten pas 7 punten bij elkaar gesprokkeld, maar dit was tijdens de wedstrijd niet te zien en toonde De Leeuw zich een goede ploeg en zeker gelijkwaardig. Het eerste half uur werd er aan beide kanten weinig verheffends getoond in aanvallend opzicht. Hierna leek RKHBS het verschil te gaan maken toen Milan Offergeld op rechts goed doorging en de bal strak voor het doel gaf. Hier zeilde het leer aan iedereen voorbij waarna Bram Bemelmans op links de bal oppikte en teruglegde op Sil Lardinois. Deze had in kansrijke positie zijn vizier niet op scherp staan en schoot over. Even later was het Yarin Meessen die in balbezit kwam op het middenveld, en gelijk Sil Lardinois diep stuurde. Sil kapte fraai zijn tegenstander uit en legde de bal panklaar terug op de inkomende Yarin Meessen. Ook hij wist het doel vanaf ongeveer 11 meter niet te vinden en schoot over. In de laatste minuten voor de rust was het de beurt aan de gasten. Een middenvelder ging een fraaie een-twee aan in het centrum en schoot terug in balbezit maar net over het doel van RKHBS goalie Toine Diederen. Drie minuten later kwam een speler goed door over de linkerflank en legde de bal panklaar voor de spits van De Leeuw. Geheel vrijstaand aan de 2de paal wist hij de bal niet over de doellijn te werken en gingen beide ploegen de rust in met een 0-0 stand.
De thee in de rust had de thuisploeg blijkbaar goed gedaan, aangezien RKHBS sterk begon aan de 2de helft. Na 5 minuten ging Sil Lardinois sterk door over links en legde de bal voor op Yarin Meessen. Deze ging het kopduel aan waarna de bal bij Bram Bemelmans belandde. Bram controleerde goed op de borst en schoot hard op doel maar zijn schot werd gesmoord. Yarin Meessen, die gelukkig toch speelde ondanks een stevige griep, was er als de kippen bij kapte een tegenstander uit en schoot vanaf 3 meter hard raak: 1-0. De Leeuw zette aan en kreeg ook kansen. Na een prachtige cross bal kwam de rechts buiten in balbezit, ging voorbij zijn tegenstander maar stuitte met zijn harde schot op doelman Toine Diederen. De daarop volgende corner werd maar net naast gekopt. RKHBS was slordig in de omschakeling, de spitsen verloren veel te gemakkelijk de bal, en daardoor werd de druk op de verdediging van RKHBS steeds groter. Toch kreeg de ploeg nog verschillende mogelijkheden maar deze pogingen misten precisie. De gasten uit Brunssum gingen alles of niets spelen met hoge ballen voor de goal, met een aantal hachelijke momenten als gevolg. Eenmaal bracht de paal redding en vlak voor tijd bij weer een goede kopbal kon Toine Diederen er nog net met zijn vingertoppen bij om de inzet tot corner te verwerken. Uiteindelijk trok de ploeg van Mike Bisschops de overwinning over de streep, waar de gasten achter bleven met een kater aangezien zij zeker een punt hadden verdiend. Volgende week gaat RKHBS op bezoek bij het sterke Eikenderveld, de huidige nummer 2 op de ranglijst. Succes mannen!