Hoofdmenu

Eerste nederlaag voor dames Bekkerveld!

Gisteren stond een heuse topper op het programma, de uitwedstrijd tegen nummer 2 HVCH.
Met een voorsprong van 5 punten vertrokken we vanochtend vroeg naar Heesch. Daar aangekomen, bleek het goed gevroren te hebben en begonnen we onze warming up op een wit natuurgrasveld. De zon liet zich daarna geregeld zien, de dooi zette in en we konden met zichtbare belijning aan de wedstrijd starten.
Vanaf het begin werd zichtbaar dat we moeite hadden met spelen op dit veld. Het was enerzijds hard maar anderzijds ook zompig en glad.

Geregeld gleden dan ook speelsters van beide ploegen uit, iets wat de wedstrijd met momenten vermakelijk maakte, maar het was ook oppassen voor blessures. We starten sterk aan de wedstrijd en creëren de eerste helft enkele goede kansen via Shirley Kocacinar. De keepster blijkt een sta-in-de-weg en houdt haar doel schoon.
Voetballend ziet het er bij vlagen goed uit, we proberen ondanks het lastig bespeelbare veld te combineren en worden geregeld gevaarlijk. Achterin komen we geen enkel moment in de problemen, HVCH houdt het bij lange ballen en countervoetbal, iets wat we de eerste helft goed onder controle hebben..

De tweede helft verloopt identiek aan de eerste, met 1 groot verschil: in de 70e minuut komt HVCH door een counter de eerste keer bij ons voor het doel en de spits maakt beheerst af: 1-0.
Middels enkele omzettingen proberen we meer druk naar voren te zetten en de gelijkmaker te forceren, maar we hadden het geluk gisteren helaas niet mee..

De keepster houdt HVCH op voorsprong door enkele fenomenale reddingen op inzetten van onder andere Raisa Leenders en Sharona Demandt afstandsschoten worden geblokt en dieptepassen komen net niet aan..
Samengevat: we verliezen van een verdedigend maar dodelijk effectief HVCH, maar gezien ons vertoonde spel is dit een goede wedstrijd waar we veel vertrouwen uit mogen halen voor het restant van de competitie!
Bovenin de 1e klasse D is het na vandaag weer spannend..
Met een voorsprong van 2 punten op HVCH en 6 punten op nummer 3 Eldenia moet vanaf dinsdag weer de focus op zondag: de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop thuis tegen Hontenisse.

We gaan er volgende week zondag dan ook alles aan doen om deze geslaagde eerste seizoenshelft goed af te sluiten!

Foto’s Bekkerveld/Dames1« (Vorig nieuwsbericht)