Hoofdmenu

KVC Oranje wint weer eens

KVC Oranje weet weer wat winnen is. Thuis tegen BMR werd het maar liefst 6-1. Die uitslag was niet geflatteerd. Na vier nederlagen op rij had de ploeg uit Bleijerheide een opsteker nodig. Die kwam er dus, met alleszeggende cijfers.

Als je jarenlang in bestuurskamers bij clubs in het amateurvoetbal komt, maak je het een en ander mee. Veelal zie en hoor je dezelfde dingen. Vaak zijn het geijkte paden die worden bewandeld. Zeg maar de uitwisseling van vriendelijkheden over een weer, meestal gemeend, maar ook open deuren die worden ingetrapt komen voorbij, voorzetten die maar hoeven te worden ingekopt, en ga zo maar door. Maar soms word je dan toch weer eens verrast. Zoals deze keer in de ‘boboruimte’ van oranje-wit. Zo’n half uur voor de wedstrijd tussen KVC Oranje en BMR staat trainer Paul van Putten van thuisclub KVC Oranje op om zich bij zijn mannen te gaan voegen en de laatste hand aan de voorbereiding op het komende thuisduel te gaan leggen. Pupil van de week Jesse Franssen (10) komt met: ,,Trainer, wel de goede opstelling maken hè.” Hilariteit alom. Welke opstelling de jeugdige pupil precies voor ogen had, laten we maar in het midden. Maar, zoals gezegd, twee uur later staat de uitslag op het wedstrijdformulier: 6-1.

KVC Oranje begon de competitie voortvarend. Vier zeges en een gelijkspel vormden het tastbare resultaat. Prima voor een promovendus en beter dan gedacht. Daarna volgden echter vier nederlagen op rij. En dan sluipt er onzekerheid binnen, of je wilt of niet. Nu kwam BMR op bezoek, een ploeg die dieper op de ranglijst bivakkeerde. Een kans dus om de draad weer op te pakken voor de ploeg van Van Putten, die ook komend seizoen weer aan het roer staat in Bleijerheide.

KVC Oranje, daartoe aangespoord in de wedstrijdbespreking, ging fel van start. Al snel kwamen er kansen. De eerste was voor Chris Frauenrath. Hij verscheen oog in oog met gastendoelman Remco Verheijen. Via de vingertoppen van de goalie ging de bal over. Nog voordat tien minuten gespeeld waren mocht Joey Niesters op links een hoekschop nemen. Een eind voorbij de tweede paal bereikte hij Ritch Vienerius. Die legde de bal breed op aanvoerder Martijn Sangen, de captain gaf een steekpass op Niels Lanckohr, en die laatste verschalkte doelman Remco Verheijen met zijn rechter vanuit een lastige positie met een schuiver in de verre hoek: 1-0.
De opmaat naar meer dacht men bij KVC Oranje. Maar te snel conclusies trekken is niet goed. Zo bleek ook nu weer. Mitch Bastings stuurde Jorn Roijen namens BMR de diepte in en die liet thuisclubkeeper Lars van der Weide kansloos: 1-1.

Daarna echter was het weer de beurt aan KVC Oranje. De ploeg bleef veel kansen creëren, hoewel ook BMR daartoe in staat bleek, zij het dan in beduidend mindere mate. De 2-1 kwam van de voet van Chris Frauenrath, by far de mooiste treffer van de middag. Martijn Sangen stuurde Niels Lanckohr op rechts de diepte in. Lanckohr leverde een perfecte strakke halfhoge voorzet af en Frauenrath joeg de bal, hangend in de lucht, met zijn rechter trefzeker richting rechter bovenhoek: 2-1. Een doelpunt om in te lijsten. Nog vóór de rust ging het voor de bezoekers uit Mheer van kwaad tot erger. Eerst benutte Ruud Vanhauten een pingel na een duw in de rug van Davy Weusten tegen Joey Niesters (3-1) en uit een hoekschop van Joey NIesters op rechts liep Niels Lanckohr de 4-1 binnen. Tussen de bedrijven door had doelman Remco Verheijen van de bezoekers een tweede pingel van Ruud Vanhauten, na een handsbal van Thies Ronckers, onschadelijk gemaakt, terwijl aan de andere kant Stan Magermans op weg naar succes leek toen hij KVC-doelman Lars van der Weide kansloos liet. Ruud Vanhauten bracht echter redding op de doellijn.

De tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. KVC Oranje bleef de betere ploeg en creëerde ook weer de meeste kansen. Ook nu weer echter liet BMR zich niet onbetuigd. Verschil met het eerste bedrijf was dat er nog maar twee treffers te noteren vilen, hoewel de kansen over en weer niet op de vingers van één hand te tellen waren. Het vijfde doelpunt kwam voort uit een mooie kopbal van Chris Frauenrath, na een al even zo mooie voorzet van Mel Angerer vanaf links: 5-1. De laatste goal kwam op naam van Faruk Kaya. Hij tekende, vlak voor het einde van de wedstrijd, voor de 6-1.

Jesse koos keeper Lars van der Weide tot Man of the Match!

BMR speelt volgende week thuis tegen SVN, terwijl KVC Oranje gastheer is van SC Jekerdal. De duels komende zondag beginnen, in verband met de vroeg invallende duisternis, niet om 14.30, maar om 14.00.

 

Archieffoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno