Hoofdmenu

Inze Straat timmert aan de weg.

Het fenomeen “speler van de week” is inmiddels ingeburgerd binnen de FC Gulpen-familie. Op het moment dat trainer Mike Zwartjes de top drie bekend gaat maken zie je, dat zowel spelers als supporters met spanning wachten op de uitslag.

Afgelopen zondag ging de eer en glorie naar youngster Inze Straat. Nadat Inze vorige week zijn invalbeurt al luister bijzette door te score tegen RKVVM, wist hij ook zondag jl. het net te vinden tegen koploper Leonidas. Dit bleek niet alleen de 1-3 te zijn, maar ook het startsein voor een heus slotoffensief. In dat offensief ging Inze voorop in de strijd. Inze bracht vuur in het spel en met zijn frisheid bracht hij de defensie van de gasten aan het wankelen. Daarmee stond hij aan de basis van het binnenhalen van een kostbaar punt en klopt nadrukkelijk aan de poort van de basis elf. Vergeten is de pijn van de armbreuk tijdens de voorbereiding. Proficiat Inze!

De Geelzwarten tonen veerkracht!
Afgelopen zondag kwam de ongenaakbare koploper Leonidas Wolder op bezoek. De ploeg uit Maastricht was ongeslagen. Negen duels leverde 8 winstpartijen en 1 remise op. Daarmee is Leonidas dé te kloppen ploeg in 4A. In de eerste helft bevestigde de Maastrichtenaren deze status met glans. De bal ging gemakkelijk van voet tot voet bij de zwart-witte brigade uit Wolder. De achterhoede van Gulpen maakte overuren en met name de lepe spits Maarten Neuhaus bleek een plaag. Hij zette de koploper met twee knappe doelpunten op een 0-2 voorsprong.

FC Gulpen kon daar weinig tegenoverstellen. De pauze kwam dan ook heel gelegen voor de Geelzwarten. De 15-minuten break kon gebruikt worden om op adem te komen. Nieuwe energie en geloof tanken om toch weerstand te gaan bieden tegen het overtuigende spel van de lijstaanvoerder. Koud uit de pauze kwam echter de volgende domper. Gulpen verzuimde te scoren aan de ene kant en de tegenaanval aan de andere kant was raak (0-3). Gezien de overmacht van de gasten tot dat moment, leek de opgave van de tweede helft vooral het beperken van de schade te gaan worden.

Mike Zwartjes had zijn mannen echter het scenario van de uitwedstijd in Keer voorgehouden. In Keer stokte de inhaalrace bij 3-2 en was de 3-3 heel dichtbij. Leonidas nam na de derde tegentreffer gas terug. FC Gulpen nam tergend langzaam het initiatief over, maar wist nog steeds niet echt gevaarlijk te worden. Totdat invaller Inze Straat nieuw elan in de ploeg bracht. Zij felheid, duelkracht en inzet deed de ploeg uit Maastricht schrikken. De 1-3 die Inze Straat voor zijn rekening nam liet de wedstrijd volledig kantelen.
De schrik sloeg toe bij de koploper en FC Gulpen ging vol op de aanval spelen. Het gejuich van de treffer van Inze was koud verstomd toen de FC Gulpen-aanhang wederom met de koude voetjes van de grond kon springen.

De sterk spelende Gian Huijnen zorgde voor 2-3. Het geloof was terug bij Gulpen en de gasten keken angstig naar de klok. In die laatste 13 minuten was het overleven voor de koploper. Een ontketend Gulpen liet zien waar het toe in staat is. Kort voor tijd kwam de beloning voor zoveel veerkracht en dadendrang. Met Robin Horbach heeft Gulpen een even zo goede als lepe spits in huis. Robin zorgde heel koelbloedig voor de 3-3. De paar minuten die toen nog restte waren voor de gasten angstige minuten, waarin zij ontsnapte aan een nederlaag. Het laatste fluitsignaal van de goed leidende Jos Mucher was een verlossing voor Leonidas en tevens het eindsignaal van een heerlijk potje voetbal met uiteindelijk een terechte puntendeling voor beide ploegen.

Tekst en Foto FC Gulpen« (Vorig nieuwsbericht)