Zondag stond de uitwedstrijd tegen R.K.V.V Vijlen op het programma. De ploeg van trainer Kay Selder moest winnen met zijn ploeg om de aansluiting te behouden met de bovenste plekken. De ploeg van Henk Stawenga kon een gat slaan naar de onderste plekken en de ploeg kon zich steviger nestelen bij de bovenste plekken.
Scheidsrechter Rechterschot floot 14:30 uur af voor de wedstrijd. KCC’13 kwam dreigend uit de startblokken en probeerde in de beginfase van de wedstrijd de openingstreffer te forceren maar Vijlen hield stand en vocht zich terug in de wedstrijd en kreeg de overhand.

Al in de 12e minuut moest KCC’13 noodgedwongen in de wissel wegens een hamstring blessure van Jesse Mingelers. In de 21ste minuut was het de pijlsnelle Schrauwen die voor Vijlen de openingstreffer maakte door middel van miscommunicatie bij de verdedigers van KCC’13. Schrauwen profiteerde optimaal. Deze Schrauwen werd een plaag deze middag voor de verdedigers van KCC’13.Met een rust stand van 1-0 konden beiden ploegen de trappen op naar de kleedkamers.

In de tweede helft moest de trainer van KCC’13 weer noodgedwongen een wissel toepassen, Levi Mingelers bleef geblesseerd in de kleedkamer achter en Rodney Lopatka kwam binnen de lijnen.
KCC’13 begon weer sterk in de beginfase maar het was Schrauwen van de ploeg uit Vijlen die deze middag bepaalde. Met zijn snelle acties langs de lijn werd hij keer op keer gevaarlijk en verraste nu de doelman van KCC’13 met zijn 2de doelpunt deze middag

.
KCC’13 bleef zoeken en naar de aansluitingstreffer maar keer op keer liep het op niks uit. Uit een vrije trap scoorde Mark Kusters met zijn hoofd en werd de stand op 3-0 gezet. Desondanks bleef KCC’13 opzoek naar een doelpunt. Ondertussen moest ook Mike van Kerkhof het veld verlaten wegens een blessure. Hiervoor kwam Wesley Puts binnen de lijnen.
KCC’13 werd in de laatste fase nog een paar keer gevaarlijk maar het doelpunt bleef uit en na 90 minuten kon de ploeg uit Meezenbroek hun wonden gaan likken.

Trainer Henk Stawenga was teleurgesteld: “Het was de slechtste wedstrijd van ons tot nu toe. Geen beleving, geen strijd, de organisatie stond vaak niet en dan krijg je weer te maken met diverse blessures waardoor je al vroeg in de wissel moet. Maar goed dat is voetbal, vandaag was Vijlen de betere ploeg en ze hebben terecht gewonnen. Wij hebben dure punten laten liggen vandaag maar goed, we staan nog steeds waar we wilden staan. Zondag komt er weer een belangrijke wedstrijd aan thuis tegen de koploper RKMVC. Deze zal al om 14.00 uur van start gaan! Dan moeten we er staan en voor de volle winst gaan!”