Hoofdmenu

SV Brunssum wint van SVH’39

Met drie punten en twee wedstrijden minder dan Brunssum was SVH 39 samen met het Woander Forest uit Merkelbeek de trotse koploper in de vierde klasse C. Het feit dat de gasten uit Herkenbosch pas 5 tegendoelpunten hadden geïncasseerd maakte wel duidelijk dat het geen makkie zou worden voor de equipe van trainer Remo Gielkens.

Met deze gegevens voor de wedstrijd en de kennis na de wedstrijd bleef bij de meeste mensen de gedachte hangen ”was Brunssum nu zo goed of de tegenstander zo slecht”?
Vanaf de eerste minuut liet Brunssum zien dat men de punten in eigen huis niet wilde verspelen, een feller Brunssum creëerde tal van mogelijkheden in de eerste 10 minuten maar tot een doelpunt kwam het nog niet. In deze fase zag je wel dat SVH 39 een goede ploeg had want op snelheid stak men vanuit reactie voetbal snel het middenveld over waarna de achterhoede van Brunssum echter snel weer orde op zake stelde.

In de 12e minuut was het echter wel raak, Rocco veroverde de bal op de helft van de gasten en kwam via een combinatie weer in balbezit, met de precisie van een Zwitsers uurwerk bezorgde hij de bal in de loop van Bram en deze ronde 1 op 21 met de keeper koeltjes af 1-0.

Brunssum bleef drukken en SVH probeerde af en toe snel hun voorhoede spelers te bereiken maar de verdediging van Brunssum stond als een huis. Corners volgden en er waren verschillende goede mogelijkheden maar er was een slimme inworp van Bas nodig om de 2-0 op het scorebord te zetten. Bas reageerde namelijk snel bij een uitbal en verraste de gasten verdediging en bediende Maikel op maar, deze nam de bal nog een keer mee en schoot met links knap de 2-0 binnen. Daar waar Brunssum in het verleden nog wel eens gas terug nam of slordig begon te voetballen na een voorsprong bleef men nu geconcentreerd. Dit zorgde voor veel aanvalsdrang in de voorhoede en daadkracht in de achterhoede, er werd niks weggegeven en voorin werden nog een aantal goede aanvallen tot halve kansen gepromoveerd. In de 40e minuut was het Daniël die van niks zelf een kans creëerde door de bal langs zijn aanstormende tegenstander te spelen om vervolgend de bal hard in de touwen te jagen 3-0.

Wat een luxe om met 3-0 te gaan rusten tegen de koploper, nu in de tweede helft kopje erbij houden iets dat makkelijker gezegd dan gedaan lijkt voor deze groep. Maar ook hier verraste men de supporters mee want Brunssum bleef vol gas geven en de gasten wisten er niet meer uit te komen, de ene bal werd veroverd na de andere en kansen ontstonden al weer snel in de tweede helft. Er lag nu nog meer ruimte dan in de eerste helft maar Brunssum beloonde zichzelf en de supporters in het begin van de tweede helft niet. Problemen leverde dit niet op want de voorhoede van SVH had totaal geen mogelijkheden in deze wedstrijd en toch wist men te scoren. Een ongelukkige handsbal werd bestraft met een penalty en zo kregen de gasten zonder een kans uit te spelen toch de mogelijkheid om te scoren en dit deed men 3-1.

Brunssum vertrok geen spier, sterker nog vier minuten later was het verschil alweer 3 doelpunten. Een slim genomen vrije trap van Daniël stelde Maikel in staat zijn tweede te scoren en hiermee de stand op 4-1 te zetten. Het slotakkoord was voor Alain, eerst maakt hij er een showtje van in zijn eigen zestien door wat fratsen aan de bal uit te halen en daarna sprintte hij van zestien naar zestien in 4,8 seconden toen daar een penalty werd gegeven voor Brunssum. De spelers gunde Alain dit kadootje en zo schoot hij de eindstand van 5-1 in de boeken.

Een knappe overwinning van Brunssum die er tevens voor zorgt dat volgende week de topper in 4c wordt gespeeld S.V.Brunssum tegen Woander Forest de nummer 1 tegen de nummer 2. De ploeg uit Merkelbeek staat samen met Brunssum op 20 punten maar speelde 1 wedstrijd minder, een mooi affiche dus volgende week.

Archieffoto:©Parkstad Actueel« (Vorig nieuwsbericht)