Hoofdmenu

Weltania niet goed genoeg tegen koploper RVU

De uitwedstrijd tegen RVU leverde de laatste twee jaren een overwinning op. Dit jaar betrof het een bezoek aan de koploper zonder puntverlies en dat was een ander verhaal. Ondanks de goede prestatie bleven de punten in Rothem.

In tegenstelling tot voorgaande jaren begon RVU aftastend aan de wedstrijd. Pas na 10 minuten kwam het eerste vuur in het duel. Een kopbal van Niels uit een hoekschop werd net voor de lijn onschadelijk gemaakt, de tegenaanval dwong Troy tot een ultieme redding en onze daaropvolgende counter bracht Sebastiaan na een verdedigingsfout vrij voor doel maar hij schoot over. Na een kwartier viel de 1 – 0 door een snelle, prima aanval. Vanaf hun rechterflank werd de bal razendsnel over drie schijven naar Youri Poper geplaatst en die liet Troy met een lage schuiver kansloos. Een paar minuten eerder had dezelfde Roy met een katachtige redding de bal nog uit de driehoek getikt. Twee prima reddingen op het half uur, eerst oog in oog met Mitchel de Jong en vervolgens na een inzet uit de daaropvolgende hoekschop.

Tien minuten voor de rust kwamen we toch op gelijke hoogte. Frank veroverde de bal en Sjors kon zijn lage en harde voorzet op de doellijn binnenschuiven. RVU was even van slag en in de daaropvolgende 10 minuten hadden we op voorsprong kunnen komen. Sjors aarzelde te lang om een verdedigingsfout af te straffen en een geplaatst schot van Sander werd door doelman Bas Goessens uit de kruising getikt. Zo eindigde een in hoog tempo gespeelde eerste helft met een gelijke stand. RVU was gevaarlijk via een paar mooie crosspasses en de vaardigheid van Lars van Winssen maar vond een sublieme Troy op het pad. Wij stelden daar genoeg doelrijpe kansen tegenover en hadden een doelpuntje meer moeten binnentikken.

In de tweede helft konden we het hoge niveau niet handhaven. Ook RVU speelde minder en het duurde tot de 60ste minuut voordat een kopbal van René Toma voor het eerste echte gevaar zorgde. In de eerste helft konden we de snelle vleugelwisselingen van RVU nog beantwoorden door geconcentreerd mee te kantelen. Nu lukte dat minder en in de 65ste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong toen Niels de bal ongelukkig in het eigen doel werkte. Sid wisselde aanvallend maar die moed werd niet beloond. Met nog 10 minuten op de klok tikte Lars van Winssum de 3 – 1 binnen. Een minuutje later wist Mason met een snelle pass Sjors van Velzen te bereikten. Die worstelde zich in het strafschopgebied knap vrij maar zag zijn schot op de paal belanden. Een aansluitingstreffer had nog voor een spannend slot kunnen zorgen. Echt gevaarlijk konden we echter niet meer worden en bij de counters van RVU stond tot twee maal toe de lat een grotere voorsprong in de weg.

Al met al een goede wedstrijd van onze kant tegen een te sterke tegenstander. Het wedstrijdbeeld geeft wel vertrouwen voor komende zondag als Simpelveld op bezoek komt. Let op: deze wedstrijd begint om 14.00 uur.

Archieffoto:©Parkstad Actueel(Volgend nieuwsbericht) »