Hoofdmenu

Warme Kerst in SCHUNCK bibliotheken met Joris’ Kerstboom

Joris’ Kerstboom staat van 6 t/m 20 december in de vestigingen van SCHUNCK Bibliotheek Heerlen. De actie is gebaseerd op het KRO-NCRV tv-programma van presentator Joris Linssen, waarin hij mensen uitnodigt een bijzonder persoon in het licht te zetten. In de bibliotheken van SCHUNCK kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen.

Vanaf 6 december kunnen bibliotheekbezoekers een kerstbal met daarop een mooie gedachte in de boom hangen. Zo kun je een reddende engel bedanken, of een hechte vriendschap vieren. Het begint voor iedereen bij de vraag van Joris: ‘Wie zet jij in het licht?’ Dat kan leiden tot mooie gesprekken bij de boom. Joris’ Kerstboom wordt zo een waardevolle ontmoetingsplaats in de dagen voor Kerst.
In de bibliotheken van SCHUNCK (Glaspaleis, Heerlerheide, Hoensbroek en Heerlerbaan) is op bepaalde tijden bibliotheekpersoneel aanwezig om mensen te helpen en een luisterend oor te bieden. Ook is er chocolademelk en een knutseltafel.
Meer info en data: www.bibliotheekheerlen.nl.

Over SCHUNCK
Het SCHUNCK Glaspaleis aan de Bongerd in Heerlen is een culturele instelling met een museum voor moderne en hedendaagse kunst, een architectuurinstituut, een bibliotheek en een muziek- en dansschool. SCHUNCK heeft meerdere vestigingen in de wijken van Heerlen. Het Glaspaleis staat op de lijst van 1.000 belangrijkste gebouwen van de 20e eeuw van de International Union of Architects en wordt in één adem genoemd met de belangrijkste monumenten van het Nieuwe Bouwen, zoals het Rietveld Schröderhuis en de Van Nellefabriek.

Foto: Stijn Ghijsen(Volgend nieuwsbericht) »