Op een koud sportpark Heiveld stond thuisploeg vv Bunde vandaag tegenover UOW’02 uit Landgraaf. vv Bunde, dat met 9 punten uit 9 wedstrijden onderaan de middenmoot terug te vinden was, heeft een terugval gehad na de goede start in de vierde klasse B. UOW’02 deed het daarentegen erg goed in de laatste 5 wedstrijden waarin zij niet wisten te verliezen.

De thuisploeg pakte vroeg in de wedstrijd het initiatief en had het meerdere van het balbezit. In het eerste kwartier werd spits Andriessen vaak gezocht en verscheen hij eenmaal voor UOW’02 keeper Sandro Aruvaino. Echter wist hij deze grote kans niet om te zetten in een doelpunt.

UOW’02 leek geen grip te kunnen krijgen op het middenveld en vv Bunde wist hier vaak doorheen te voetballen, maar werd niet echt gevaarlijk. Na 20 minuten werd er vanaf de kant van UOW’02 een omzetting gedaan wat de ploeg duidelijk leek te helpen. UOW’02 pakte het initiatief over en kwam veelvuldig in balbezit op de helft van vv Bunde waardoor keeper Stan Beulen tweemaal redding moest brengen om een achterstand te voorkomen.

Vlak voor rust kreeg UOW’02 een vrije trap op zo’n 20 meter van het doel van keeper Beulen. Normaliter is Rob Schneider de aangewezen persoon voor deze momenten, maar het was Tom Dautzenberg die de bal hard langs de muur, hoog in het doel wist te werken en UOW’02 hiermee op een 0-1 voorsprong zette.

In de tweede helft bleef UOW’02 het initiatief houden en kwamen zij een aantal maal voor het doel van vv Bunde. Echter duurde het tot de 75e minuut voordat Kay van Haaren werd bereikt door een pass van Rob Schneider. Hij wist UOW’02 op een comfortabele 0-2 voorsprong te zetten.

Het was even later de bij UOW’02 ingevallen Thijs Middeldorp die de deur voor vv Bunde helemaal op dicht deed. Kay van Haaren wist Middeldorp in de 16-meter te bereiken waarna Middeldorp zichzelf met een sublieme aanname vrij voor de keeper zette en de 0-3 eindstand op het scorebord schoot.

UOW’02 drukt vv Bunde hiermee meer richting de onderste regionen van de 4e klasse B en beleefde een makkelijke middag. Volgende week komt het goed presterende Eikenderveld op bezoek in Landgraaf en mag vv Bunde haar geluk gaan beproeven bij koploper Voerendaal. Een aardige opgave voor beide teams!