Zondag 8 december stond de thuiswedstrijd tegen Hontenisse op het programma.
Na het verlies van vorige week was het tijd voor revanche op onszelf. Willen we de maanden december en januari met een blij en trots gevoel naar de ranglijst op voetbal.nl kijken, dan mogen we vandaag geen punten laten liggen.

Hontenisse, uit Kloosterzande (voor ons 1 van de verdere tegenstanders), staat op een 10e plek. Wat we weten is dat ze de huidige topscorer uit de 1e klasse D binnen hun gelederen hebben, deze speelster scoorde al 18 doelpunten. Het is een veelscorende ploeg, maar ze krijgen ook heel veel doelpunten tegen..
De opdracht voor vandaag is dan ook: druk zetten op de verdediging, en ervoor zorgen dat hun topscorer zo weinig mogelijk in het spel betrokken kan worden.

Voorafgaand aan de wedstrijd waanden we ons al in winterse kerst-sferen: de prachtige overdekte kerstmarkt bij A Gene Bek werd opgebouwd. Maar toen we het veld betraden voor de warming-up een heel ander jaargetijde! Wat was het toch koud, nat en guur, kortom: een echte herfstdag.

De warming-up verliep goed, vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd.. We starten sterk, zitten kort op de tegenstander en laten ze niet in hun spel komen. Het is voor beide ploegen wel wennen aan de harde wind, met momenten waait de bal alle kanten op, behalve de goede.Het is zaak niet te veel de lange en hoge bal te spelen, maar over de grond combineren. In de 8e minuut een corner van rechts, genomen door Sharona Demandt. Mede door de wind draait de bal in 1 keer het doel van de tegenstander: 1-0!
In de minuten die volgen zien we een Bekkerveld dat duidelijk de bovenliggende partij is, en ondanks de harde wind probeert te combineren. Dit resulteert in de 16e minuut in de 2-0 van Zoe Mols na de combinatie met Shirley Kocacinar.
Enkele minuten eerder kopt Lisa Fumei van Veen de bal nog mooi binnen, maar wordt helaas teruggefloten voor buitenspel..
In de 26e minuut krijgen we een vrije trap net buiten de 16 nadat Shirley Kocacinar in de rug gelopen wordt. Sharona Demandt krult de bal in de verre hoek: 3-0!
De eerste helft gebeurt er verder weinig, we houden de rust bij balbezit en komen niet in de problemen..
Helaas valt Anne Opbroek pal voor rust uit met een vervelende enkelblessure, een flinke smet op deze verder goede eerste helft. Anne Opbroek naar het ziekenhuis voor een röntgenfoto, wij startend aan de tweede helft..
Hontenisse krijgt in het begin van de tweede helft een goede kans, maar gelukkig voor ons wordt deze niet benut.
De 4-0 valt in de 68e minuut: Lisa Fumei van Veen  komt door over de rechterkant, speelt de bal iets te ver voor zich uit, de keepster heeft de bal voor het oprapen maar deze glipt tussen de benen door waarna Lisa de bal attent aan Raisa Leenders geeft, Raisa Leenders rondt koeltjes af.
De 5-0 valt uit een corner: Noortje Muermans kopt, met een ietsiepietsie hulp van de tegenstander, goed binnen!
Het slotakkoord is voor Alysia Breemer. Na een goede actie en voorzet van Britt Valize rondt ze goed af: 6-0!