Hoofdmenu

KVC Oranje te sterk voor SC Jekerdal

Op voorhand leek het verdraaid lastig om voor het duel tussen KVC Oranje en SC Jekerdal uit Maastricht op het totoformulier het juiste vakje aan te vinken. Beide ploegen hadden evenveel punten (16) en ook qua productie was er nauwelijks onderscheid. Als je dan vervolgens de uitslag ziet, 4-1 voor thuisclub KVC Oranje, zou je kunnen denken dat de bezoekers niets in te brengen hadden in deze confrontatie. Een foute gedachte. De zege van oranje-wit was verdiend, absoluut, maar zekerheid daarover werd pas in het laatste kwart van de wedstrijd verkregen.

De eerste helft was van de eerste tot de laatste minuut boeiend en bij tijd en wijle sprankelend, met goed voetbal en veel kansen over en weer. Wel had KVC Oranje er wat meer dan SC Jekerdal. Doelpunten kwamen er als snel. Joey Niesters gaf vanaf links een crosspas -in de vorm van een ‘Bogenlampe’- over de hele op Niels Lanckohr. De aanname van Lanckohr was uitstekend en na een korte sprint liet hij van zijn rechter een perfecte voorzet vertrekken die door Chris Frauenrath, die zijn Torinstinct teruggevonden lijkt te hebben, met zijn hoofd overtuigend langs de pas 17-jarige gastenkeeper Casper Bovenkerk werd gewerkt: 1-0.

Niet veel later stond de 2-0 op het scorebord. Na een combinatie met diverse betrokkenen kon Chris Frauenrath aan zijn eerder treffer een assist toevoegen. Hij legde af op Martijn Sangen en de aanvoerder liet een harde schuiver los, die het net achter Bovenkerk voor de tweede keer deed bollen: 2-0.
Had SC Jekerdal dan niets in te brengen in het eerste bedrijf? Zeker wél. Met name bij hoge ballen was er vaak dreiging voor de veste van thuisclubgoalie Lars van der Weide. Die dreiging kwam vaak van de lange spits Cyril Vojacek. Maar ook voetballend lieten de bezoekers aardige dingen zien. Zo verscheen diezelfde Vojacek na een dieptepas oog in oog met Lars van der Weide. De doelman redde in bekwaam. Kort voor de theepauze was het dan toch raak. Opnieuw lag een diepe bal ten grondslag aan de kans. Weer was Vojacek betrokken. Van der Weide kwam uit zijn doel en Cyril Vojacek gaf de goalie met een mooi lob het nakijken: 2-1. Tevens de ruststand. Dat die tussenstand niet (veel) hoger uitviel mag, gezien de vele kansen over een weer, gerust als een klein mirakel worden omschreven.
.

Na de hervatting mocht een fel aanvallend SC Jekerdal worden verwacht. De ploeg van trainer Nour-Eddine Elouali, die overigens een aantal steunpilaren miste, toog ook wel ten aanval, maar, anders dan in het eerste bedrijf werd men nu niet meer echt gevaarlijk. Feitelijk bleef het bij een afstandsschot van Mamhoud Elbatrik (door Van der Weide tot hoekschop verwerkt) en, verderop in de wedstrijd, een vrije trap van Roel Slijpen (over en naast). In eerste instantie kreeg ook KVC Oranje in die tweede helft weinig kansen, maar naarmate de tijd verstreek werd dat anders. De aanvallen van de thuisclub werden steeds dreigender en uiteindelijk ook effectiever. Ron Swinckels liet nu vanaf links een cross vertrekken, deze in de vorm van een streep. Zoals het hoort dus. De bal werd in één tijd, met zijn rechter, voorgegeven door Scott Vienerius. Uiteindelijk belandde het speeltuig bij Joey Niesters. Diens punter met links was doelman Casper Bovenkerk te machtig. De bal verdween in de rechter benedenhoek: 3-1.

De laatste treffer kwam op naam van de ingevallen Mel Angerer. Hij veroverde bal op de rand van de zestien, ontdeed zich handig van een tweetal opponenten en werkte de bal met de buitenkant van zijn rechter op fraaie wijze over de Maastrichtse keeper: 4-1. De toeschouwers, helaas waren dat er amper 75, konden na afloop terugkijken op een leuke pot voetbal, uitermate sportief ook, met zonder uitzondering zeer mooie doelpunten.
Komende week gaat KVC Oranje op bezoek in Simpelveld bij de gelijknamige SV. SC Jekerdal treedt thuis aan tegen stadsgenoot SCM. Een heuse derby dus.

Foto®Parkstad Actueel/Tom de Cock

 « (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »