Hoofdmenu

Met 3 punten de winterstop in.

 

Met een mooie en verdiende 2-1 overwinning op ST Were Di/FC Tilburg vr1 gaan de vrouwen met een goed gevoel de winterstop in. Nog altijd prima op koers voor handhaving.

 

Maar het werd wel weer eens tijd voor een overwinning. Alleen goed voetbal levert niet veel punten op. En de dames wisten dat deze thuiswedstrijd dus toch wel al cruciaal was. Schaesberg wilde gelijk druk zetten maar moest in de eerste minuut gelijk oppassen toen een bal door de wind zoveel snelheid kreeg dat hij overal doorheen ging en een tegenstandster vrij voor de keepster bracht. gelukkig werd deze kans gemist. Maar we waren gewaarschuwd.
Toch zette Schaesberg dat voor een aanvallende opstelling had gekozen direct druk en dwong de tegenstander ver terug. Maar het manco van de afgelopen twee a drie wedstrijden leek nu ook al meteen weer op te spelen. Het benutten van de kansen. En het waren er toch weer voldoende maar of uitstekend keeperswerk of net niet secuur afwerken of de eindpass was net weer niet goed genoeg. Gevolg was dat de bal niet in het netje ging. En de tegenstander die loerde op de counter met een hele snelle speelster voorin. Maar meestal was het “Killer ” Boukje die de baas was in de persoonlijke duels met deze tegenstander.
Toch kwam Tilburg op voorsprong. Een overtreding net buiten de 16m werd snoeihard binnen geschoten 0-1.

Na de pauze pakte Schaesberg meteen weer door. Zette goed voorin druk en wist de ballen snel te veroveren. Nu gesteund met de wind mee. Het was met name uitblinkster Jess Weijers die met acties, passes en gevaarlijke voorzetten voor veel gevaar zorgde. De druk van Schaesberg werd beloond een afvallende bal werd door Vera prachtig in de lange hoek gedraaid. 1-1.
Maar een punt was niet genoeg. We wilden er drie en dus bleef de thuisploeg de druk opvoeren. En dat werd beloond. Vanuit een hoekschop viel de bal voor de voeten van Melanie die vanuit de draai hard en hoog raak schoot. 2-1.

Maar Schaesberg kon de druk niet volhouden en ST Were Di/FC Tilburg ging wat meer met lange ballen spelen en dat leverde nog enkele hachelijke momenten op en een 100% kans maar deze werd gelukkig gemist waardoor de 3 punten verdiend op Schaesberg bleven. Op dit moment staan de vrouwen op een prima 7e plek en dat is de goede koers op weg naar behoud van na nog een jaar 2e klasse. Maar vanaf 2 februari moeten we weer vol aan de bak om dit ook daadwerkelijk af te dwingen.

Archieffoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno(Volgend nieuwsbericht) »