Schaesberg moest gisteren tegen de nieuwe koploper van de ranglijst. Het wordt een open wedstrijd met kansen over en weer, waarin Schaesberg 7 minuten voor tijd de gelijkmaker moet incasseren.

Al in de 2 minuut komt Noah Nghodici een teenlengte te kort om Schaesberg op voorsprong te zetten. Een paar minuten later krijgt GSV een goede kans, maar de lat en keeper Kaïn Bours weerhouden GSV van scoren.
Schaesberg dat in de eerste helft voetballend een licht overwicht heeft, krijgt via Ronald Geuskens de grootste kans. Maar zijn inzet gaat slechts in het zijnet. Kaïn Bours moet voor rust ook nog reddend optreden en het is een open wedstrijd geworden.

In de tweede helft drukt Schaesberg verder door en het is Bart Jansen die een mooie aanval, beheerst afrond door de bal in de lange hoek te schuiven, 1-0. GSV is dan aangeslagen en Schaesberg gaat op zoek naar genadeklap. GSV is aangeslagen en Schaesberg krijgt een aantal kansen om de wedstrijd te beslissen, de grootste is voor Ronald maar zijn inzet wordt over het doel getikt door de doelman. Verder zijn we in de eindfase een aantal keer slordig in het uitspelen van de ruimtes die er ontstaan.

En zoals zo vaak dit seizoen, houden we de tegenstander daarmee in de wedstrijd en groeit het geloof bij GSV. Zo gooien er nog een slotoffensief tegenaan en dit resulteert in de 83e minuut in een indraaiende voorzet die door niemand meer wordt aangeraakt en via een stuit zo in de lange hoek binnenvliegt. Het vertrouwen binnen het team is door tegenslagen dit seizoen te broos, om daarna nog echt een vuist te maken en dus houden we opnieuw slechts 1 punt over aan de wedstrijd.

Volgende week wacht opnieuw een thuiswedstrijd tegen hoogvlieger Ceaser, aanvang 14 uur.