De veteranen van RKSV Bekkerveld en HC Nova hebben op zaterdag 7 december voor de derde maal een hockey- en voetbalwedstrijd gespeeld op de velden van HC Nova. Ook in deze editie stonden sportiviteit en gezelligheid weer voorop!

De veteranen van beide teams beginnen elkaar steeds beter te kennen. Na de hartelijke begroetingen voorafgaand aan de wedstrijd werd de eerste helft gestart met hockey. Net zoals voorgaande edities werd er zonder scheidsrechters gespeeld. De hockeyers leggen onder het hockeyspel de spelregels uit en als er een overtreding wordt gemaakt dan wordt er gestopt, al zijn er soms wel 22 meningen voor nodig. Wel is het zo dat de verboden ‘bolle’ stickkant wel van toepassing is voor de hockeyers en niet voor de voetballers. De veteranen van Bekkerveld raken inmiddels snel vertrouwd met de hockeyspelregels: geen buitenspel, self pass na een overtreding en het doorlopend wisselen van spelers. Strafcorners worden omwille van veiligheid niet gespeeld.
In de eerste helft merkten de hockeyers van HC Nova al snel dat de Bekkerveld-veteranen niet alleen meer ervaring hebben met de spelregels maar ook met het beoefenen van het hockeyspelletje.

Na een moeizame start werd er pas na 20 minuten spelen de 1-0 gemaakt door HC Nova. Daarna was het ijs snel gebroken en stond er na 30 minuten een 3-0 voorsprong voor de hockeyers op het scorebord.
Nadat de hockeykeepers ontdaan waren van hun uitrusting en de spelers voorzien waren van een glaasje biologisch gerstenat uit de streek, begon de tweede helft met voetbal.

Net zoals de hockeyers het in de eerste helft ervaarden, werd het voor de voetballers een moeizame tweede helft. De hockeyers verdedigden stug en kansen werden niet omgezet in doelpunten. Pas in het laatste gedeelte wist Bekkerveld twee doelpunten te scoren. Al moet gezegd worden dat de kleinere hockeydoelen een extra hindernis vormden voor de voetballers.

Na afloop van de wedstrijd werd een opmerkelijk verschil zichtbaar tussen de hockeyers en voetballers. Waar de voetballers direct het kleedlokaal opzochten om te douchen, begaven de hockeyers zich linea recta naar de bar om de dorst te lessen. Nadat de voetballers gedoucht terug keerden in het clubhuis werd er gezamenlijk gegeten. Met dank aan enkele spelers van Bekkerveld werd er zelfgemaakte zuurvlees met friet geserveerd voor alle aanwezigen. Het was wederom een geslaagde editie en plannen voor de vierde editie zijn alweer gemaakt voor juni 2020!