Voor de ploeg van trainer Mike Bisschops was het deze zondagmiddag zaak om het tij te doen keren na de nederlaag in en tegen Eikenderveld van vorige week. De thuisploeg Schimmert was er ook veel aan gelegen een goed resultaat te behalen na 3 nederlagen op rij. Beide ploegen begonnen voorzichtig aan deze wedstrijd. Het eerste gevaarlijke moment was voor de goal van RKHBS.

Schimmert mocht door, ondanks een overtreding en een blessure aan het hoofd bij Steffan Wesche, en kreeg een corner. Zoals we nog heel vaak zouden zien deze middag, werd de bal hoog aan de eerste paal gelegd, waar de thuisploeg probeerde zijn fysieke kracht en lengte te gelde te maken. De bal bleef hangen, waarna een scrimmage ontstond die uiteindelijk kon worden opgelost door de verdediging van de gasten. RKHBS kreeg na een kwartier de eerste grote kans van de wedstrijd. Tomyen van Lierop gaf een lange bal op Yarin Meessen die met het hoofd Bram Bemelmans wist te bereiken. Bram ging behendig langs zijn man en schoot vrij voor de doelman, maar uit een scherpe hoek, net voorlangs.

De thuisploeg probeerde het met lange ballen vanaf het middenveld op de lange spits, maar doordat centrale verdediger Koy Vinken zich hier goed op had ingesteld kwam hier geen gevaar uit. Alleen een hoge voorzet vanaf links, die volledig werd gemist door een verdediger van RKHBS, leidde tot gevaar. De plotseling voor Toine Diederen opduikende rechts-half verloor echter het duel met de ervaren goalie van RKHBS. De RKHBS spitsen Yarin Meessen en Bram Bemelmans waren in deze periode veel dreigender, maar meer dan een aantal corners konden ook zij niet verdienen. Vlak voor rust kon Yarin Meessen alleen met een overtreding gestuit worden op de rand 16 meter. Hij nam zelf de vrije trap die maar net over de kruising zeilde.

De thuisploeg was de thee beter bekomen dan de gasten van de Heerlerbaan. Schimmert zette de eerste minuten fel druk en eenmaal in balbezit werd het leer hoog voor het doel gepompt. Na 5 minuten leverde dit zo waar resultaat op. Een hoge bal kon worden weggekopt door de verdediging van RKHBS maar de afvallende bal was weer voor de thuisploeg. Het harde schot dat hierop volgde kon worden weg gebokst door Toine Diederen waarna het leer voor de voeten van de spits kwam die geen moeite had de bal binnen te werken: 1-0. RKHBS reageeerde onmiddellijk met een goede kans voor Yarin Meessen die, na een vrije trap van Hendrik Jan de Jonge en goed voorbereidend werk van Dylan Offergeld, zich vrij kapte maar met zijn schot vanaf de rand 16 meter op de doelman stuitte.

Rens Hahnraths kwam in de ploeg voor Brian Amkreutz en Maurice Smeets voor Jeffrey Sloote, en RKHBS ging meer risico nemen. Er kwamen kansen voor Maurice Smeets wiens solo in de 16 meter en daarop volgend schot maar net gestopt kon worden, Bram Bemelmans die de bal breed legde waar een schot op doel vrij voor de keeper meer kansrijk leek, en Rens Hahnraths die vanaf links goed naar binnen kapte en met links de verre hoek zocht. Zijn schot werd gestopt door de keeper en de terug stuitende bal werd maar net gemist door de inkomende Yarin Meessen.

Doordat RKHBS vol op de aanval speelde werd veel ruimte weg gegeven en kreeg de thuisploeg volop mogelijkheden via de counter. De goalies aan beide kanten hielden echter hun doel verder schoon, waardoor de wedstrijd eindigde met een voor RKHBS teleurstellende 1-0 overwinning voor de thuisploeg. Het spel en de inzet waren echter al weer vele malen beter dan de afgelopen week.

Komend weekend volgt de thuiswedstrijd tegen SV Hulsberg, de ploeg die heel gestaag naar plek 2 op de ranglijst is geklommen. Heel veel succes!

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Tom de Cock

Geef een reactie