Hoofdmenu

CHOOSE YOUR DANCE – ONTDEK DE DANSSTIJL DIE BIJ JE PAST

Vanavond verzameld Cultuurhuis Heerlen diverse dansstijlen op één plek voor een dag vol met unieke dansworkshops.

 

Cultuurhuis Heerlen houdt zijn activiteiten laagdrempelig om ieder een kans te geven om in aanraking te komen met verschillende cultuurvormen. Kom verschillende dansstijlen GRATIS uitproberen! Op het programma staan workshops Dance specials, Feminine Class, Belly Dance, Afro, Burlesque, Bachata en tot slot K-pop.
Heb je gemerkt wat er gebeurt als je een cadeau krijgt dat je zo graag wilde of nieuws ontvangt waar je heel blij van wordt? Spring je van blijheid, toch? Je lichaam beweegt om je gevoel te tonen.

Zo ontstond dans, door de behoefte van de mens om zijn emoties te laten zien. Voordat ze met woorden probeerden te communiceren, drukten mensen zich al uit met lichaamsbewegingen. Daarom wordt dans gezien als de oudste van de kunsten.
Dans is altijd aanwezig geweest in alle grote momenten van de geschiedenis en maakt ook deel uit ons dagelijks leven. Dansen is goed voor de gezondheid van lichaam en geest, maar wat het nog beter maakt is dat iedereen het kan! Daarnaast zijn er diverse stijlen dat je kunt uitproberen, dus voor ieder wat wils.
Choose your dance wil inwoners van de regio Parkstad bewust maken van verschillende dansstijlen en het belang van dansen in het algemeen. Hierbij richt het evenement op dansstijlen die niet voorkomend zijn in de regio of niet bekend tussen de inwoners. Een nieuwe dansstijl is ook een nieuwe cultuur! Wie weet past een van deze unieke dansvormen bij jou?
Voor wie?
Dans is voor iedereen en iedereen is uniek. Het evenement is bedoeld voor iedereen met de wil en bewegingsvrijheid om dansen uit te willen proberen. De workshops zijn beginners-niveau en toegankelijk voor zowel jong als oud. Kom met je familie en vrienden en dans mee!
Heb je nooit gedanst, ben je een beginneling, expert of gewoon nieuwsgierig? Iedereen is welkom!
Aanmelden workshops
Meld je snel aan voor de workshop via info@cultuurhuisheerlen.nl – Stuur een mail met als onderwerp Choose your dance, vermeld hier in je naam en met welke workshop(s) je mee wilt doen. Of bel naar 045-5612121 (ma t/m vrij)
Programma
Datum: Zaterdag 14 december
GRATIS!
Tijd: 12:00 – 17:15 uur
Workshops:
• Dance Specials (12:30 – 13:30) – YnkD
• Feminine Class (12:30 – 13:30) – YnkD
• Belly Dance (13:45 – 14:45) – Miss Myriam
• Afro (15:00 – 16:00) – Swing-inn dans/sport/events
• Burlesque (15:00 – 16:00) – Swing-inn dans/sport/events
• K-pop (16:15 – 17:15) – Kpop Workshop – Maastricht
• Bachata (16:15 – 17:15) – SalsaSuerte
Locatie: Cultuurhuis Heerlen
Sittarderweg 145, 6412 CD Heerlen

Verder informatie over de dansstijlen en programma ga naar www.cultuurhuisheerlen.nl

Kom met ons in beweging. Doe mee met de dansworkshop(s) en maak kennis met de unieke dansstijlen die aangeboden worden in de regio. Deze danservaring wil je niet missen!