In deze laatste wedstrijd van het seizoen moest Bekkerveld uit naar Scharn in Maastricht. Bekkerveld zit in een ‘’flow’’ na 3 overwinningen op rij. Scharn staat 3e van onderen en heeft de punten ook hard nodig. Bij winst kon Bekkerveld het gat met de onderste plaatsen verder vergroten.

Om halfdrie floot leidsman Mol op een winderig Sportpark voor het eerst op zijn fluitje. Bekkerveld begon prima aan het duel en kwam enkele malen gevaarlijk door. Een prima actie van Demsey werd ook door hem in de korte hoek binnengeschoten. Wederom een droom start voor Bekkerveld 0-1 voorsprong. Bekkerveld bleef goed voetballen en creëerde talrijke kansen. Echter stond het vizier niet op scherp en werd de mogelijkheid om de voorsprong te vergroten helaas niet benut.
Na drie kwartier floot de uitstekende scheidsrechter voor het rustsignaal. Trainer Cooky Voorn gaf aan dat er gescoord moest worden om het duel op slot te gooien, want de winst was absoluut nog niet binnen.

In het begin van de tweede helft kreeg Bekkerveld op de counter nog enkele goede mogelijkheden, echter was de eindpass vaak onzuiver. Scharn kwam beter in de wedstrijd en nam het initiatief over van Bekkerveld. Dit resulteerde in een kans voor de spits van Scharn zijn schot ging via onderkant lat terug het veld in. Na een uur voetballen kreeg Scharn een vrije trap op rand van de 16 meter. Dit schot ging via de benen van de muur naar de andere kant toe, doelman Rob was kansloos. 1-1.
Bekkerveld nam hierna snel het initiatief weer over en kreeg ook enkele goede kansen, maar helaas wilde bal er niet in. Scharn was echter in de counter gevaarlijk, maar doelman Rob Kerres redde bekwaam.
Na 90 minuten was de wedstrijd ten einde. Bekkerveld was niet tevreden met ‘’maar’’ 1 puntje, echter als je de laatste 4 wedstrijden 10 punten behaald moet je tevreden zijn. Nu is er een verdiende winterstop voor de mannen van trainer Cooky Voorn. Op 26 januari 2020 wacht de thuiswedstrijd tegen een van de topploegen in deze klasse, Sportclub’25 aanvang 14.30u op Sportpark A Gene Bek.

Archieffoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie