De ploeg van de Heerlerbaan zit duidelijk in een mindere fase, oftewel de hoek waar de klappen vallen. Na een ietwat ongelukkig verlies vorige week uit tegen Schimmert, werd op de laatste speeldag van dit kalenderjaar thuis vrij kansloos verloren van een sterk Hulsberg. De nummer 2 van de ranglijst uit het gelijknamige dorp Hulsberg domineerde de wedstrijd vanaf minuut 1 en zette RKHBS vast op eigen helft door continu fel te jagen op de bal. De ploeg van Mike Bisschops had hier moeite mee, kwam niet toe aan een verzorgde opbouw ook door eigen slordigheid, en moest noodgedwongen continu de lange bal hanteren. Eenmaal in balbezit, speelden de bezoekers in hoog tempo de bal rond en zochten de diepte over de vleugels. Door goed gedisciplineerd verdedigen gaf RKHBS in de eerste helft echter geen grote kansen weg, en als het al gevaarlijk werd stond doelman Toine Diederen er als betrouwbaar slot op de deur. Hierdoor gingen beide ploegen met een 0-0 stand de rust in.

Na de thee kwamen de bezoekers echter snel op voorsprong. Een corner belandde bij de eerste paal, doelman Toine Diederen en de verdediging van RKHBS grepen niet in, en Mickey Knarren kon het leer makkelijk binnen schieten: 0-1. Milan Offergeld moest het veld geblesseerd verlaten en werd gewisseld voor Jasper Berger, en Danny Groote kwam in de ploeg voor Mick Schrijnemaekers. Een kwartier later was de wedstrijd beslist. RKHBS verloor een fel duel rechtsachter, waarna Fabrice Houtvast door kon en de bal richting goal schoot. Hier bracht de inkomende spits van Hulsberg keeper Toine Diederen dusdanig in verwarring dat de bal in een keer achter de doelman plofte: 0-2. RKHBS kon hier in aanvallend opzicht bar weinig tegenover stellen.

Bram Bemelmans had zijn dag niet en Yarin Meessen werkte zich een slag in de rondte, maar de ballen die hij kreeg waren alle hoog door de lucht. Hier had het lange centrale duo van Hulsberg een goede kijk op ze wonnen dan ook de meeste luchtduels. Door deze aanvallende onmacht bleef de verdediging continu onder druk staan en snakte naar adem. Bij een aanval over links kon de voorzet niet voorkomen worden, en in het duel met de spits van Hulsberg liep een centrale verdediger van RKHBS de bal zelf over de doellijn: 0-3. Hierna kreeg RKHBS meer grip op de wedstrijd en kon het combinerend gevaarlijk worden, al dan niet doordat Hulsberg gas terug nam. Rens Hahnraths bracht na voorbereidend werk van Danny Groote, met een fraaie steekpass Syl Lardinois, die 20 minuten voor tijd was ingevallen, in stelling. Het schot van Syl werd echter goed uit het doel gebokst door de doelman van Hulsberg. Ook een goede mogelijkheid voor Rens Hahnraths, na een slim passje met de borst van Danny Groote, kon door de verdediging van Hulsberg  onschadelijk worden gemaakt. Hierdoor eindigde deze vanuit het zicht van RKHBS zeer matige wedstrijd in een verdiende 0-3 overwinning voor de gasten uit Hulsberg.

Nu staat de winterstop voor de deur, een tijd die goed gebruikt kan worden om het goede gevoel van het begin van het seizoen weer terug te krijgen. Ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om alle lezers heel fijne feestdagen en een mooie roetsj in het nieuwe jaar te wensen.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.