Tijdens de jaarlijkse Kerstwandeling in Welten is ’t Bakkes va Welte geopend en worden heerlijke Kerststollen gebakken.

Diverse producten uit de boomgaard de Loorenhof worden bij ’t Bakkes verkocht zoals honing, walnoten, het prachtige rode sierappeltje (mooi in een kerstdecoratie), maretak (mistletoe) en natuurlijk de inmiddels alom geroemde appelstroop gemaakt van de appels en peren uit de Loorenhof.De Kerstwandeling in Welten is inmiddels een hele mooie traditie waarvoor men speciaal naar Welten toekomt. Zoals de laatste jaren gebruikelijk, is ’t Bakkes va Welte een pleisterplaats op de route. ’t Bakkes is door de vrijwilligers in kerstsfeer gebracht  en zij serveren aan alle bezoekers een heerlijk stuk versgebakken Kerststol met een beker Glühwein of warme chocolademelk. Vanaf 13.00 uur kun je je aanmelden voor de Kerstwandeling in het Gemeenschapshuis.

Nieuw zijn de kweeperengelei en de kweeperenchutney (zeker de moeite waard om een keer te proberen) en de “reuze” dennenappels.

De Kerststollen worden zondag 22 december vers gebakken in de lemen, houtgestookte bakoven. Iedereen is dan ook uitgenodigd om een stuk met ons te komen eten en samen te toasten op de komende Feestdagen.

De poort naar ’t Bakkes aan de Doom in Welten gaat om 12.30 uur open en sluit om 16.00 uur.

 

Foto’s de Loorenhof

 

Geef een reactie