Rkvv Voerendaal1 verlaat vv Keer en neemt 3 punten naar huis

Op de laatste voetbaldag van 2019 mochten we op bezoek bij VV Keer voor de 3e ronde van de beker. De bus hadden we in tegenstelling tot Wilhelmina uit vorig jaar achterwege gelaten maar de cupsfeer was wel aanwezig. Al na 10 seconde raakte Yaël Rosenboom op aangeven van Kjell Kleijkers de lat.

Na een afgekeurde goal van Keer wegens buitenspel kwamen we toch op voorsprong. Ron Starmans maakte een goede actie en bediende Kjell die kon binnenschieten. Even later zette Jim Mijnes goed druk en kon hij meegeven op Ron die al snel de 0-2 tegen de touwen prikte.

Op aangeven van Yaël ging Ron 1 op 1 maar hij werd in de zestien omver gelopen. Kjell schoot de penalty beheerst raak voor een royale 0-3 voorsprong na een half uur. Middels een directe vrije trap kwam de thuisploeg op 1-3 en ze zochten nog voor de thee naar de aansluitingstreffer.

Dit leverde ruimte op en Michel van Dinther kon alleen op de doelman af na een lange bal van Kai Ruitenbeek. Michel omspeelde de doelman en leek de 1-4 te gaan maken maar de doelman haalde hem onbeholpen onderuit en kreeg geel en andermaal een penalty van Kjell om de oren: 1-4.

Met deze ruststand leek het grotendeels beslist, maar na de rust speelden we slordiger. Dit leidde ook tot de 2-4 en 3-4 maar Ron besliste de wedstrijd met een goede actie en harde knal in de korte hoek. V

oor het eerst in jaren bereikt RKVV Voerendaal de 4e ronde van de beker welke in januari op het programma komt. Voor nu winterstop en volgende week zondag nog gezellig de kerstkilo’s eraf lopen bij de winterwandeltocht. Fijne feestdagen en tot in 2020!

Archieffoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie