Wederom gezellige Winterwandeling Sibelco Parkstad bij Zuidplas

 

Vooraf aanmelden verplicht, maar deelname 300 wandelaars is het maximum
Na de organisatie van de Kerstwandeling 2018, de Paaswandeling 2019 (tot genoegen van de jeugd met veel paaseieren) en de Open Dag Mijnsteenberg in september jl. organiseert Sibelco Parkstad Net ook dit jaar weer een Winterwandeling tussen Kerst en Nieuwjaar (zie ook advertentie elders in dit blad). Op zaterdag 28 december kan tussen 10:00 en 16:00 uur gewandeld worden bij de Zuidplas. Ook kunnen de wandelaars een kijkje nemen nabij de Middenplas (let op: de Middenplas is op 28 december echter niet ‘toegankelijk’).Op 28 december kan op eigen gelegenheid gewandeld worden of met de twee (Sibelco)-natuurgidsen Paul Arends en Sjef Silvertand. Zaterdag 28 december wordt hoe dan ook een gezellig uitje voor jong & oud, midden in de natuur. En omdat december de feestmaand is, trakteert Sibelco de bezoekers/wandelaars op warme chocomel, glühwein en kerstbrood. De organisatie wenst alvast alle wandelaars een prachtige winterse wandeling.

Overigens is aanmelden voor deze gezellige winterwandeling verplicht. Het verzoek van de organisatie is dan ook om dit snel te doen, want deelname van 300 wandelaars is het maximum en vol is vol. Aanmelden via: http://www.natuurlijkparkstad.eu/wandelingen In verband met de overdracht op 1 juli 2020 aan Natuurmonumenten vinden op dit moment allerlei werkzaamheden plaats bij zowel de Zuidplas alsook in de omgeving van de Middenplas. Deze werkzaamheden duren tot eind juni 2020. Met het oog op de veiligheid zijn er in de eerste helft van 2020 slechts beperkte wandelmogelijkheden bij de Zuidplas.
Advies: kijk regelmatig op de website www.natuurlijkparkstad.eu. Daar staat op welke dagen/tijdstippen er in 2020 gewandeld kan worden bij de Zuidplas. Zijn er nog vragen? Stuur dan een mailtje naar: info@natuurlijkparkstad.eu

Voor alle duidelijkheid uitleg op de vraagstelling: hoe kom ik bij de Zuidplas? Het antwoord is dat er drie ingangen.zijn en wel: 1) Heideveldweg/Heksenberg: wandel/fietspad, dus alleen voor wandelaars en fietsers, verboden voor auto’s. 2) Koolkoelenweg 40, 6414 XP Heerlen: ook wel bekend als de ’oude ingang voormalige mijn ON IV en Sibelco’ nabij Heksenberg. Parkeergelegenheid is hier in directe omgeving.
3) Tiegelstraat 1, 6414 XN Heerlen: de huidige hoofdingang van Sibelco bij rotonde Euregioweg/Palemig; via het zogeheten ‘visserspoortje’ (staat aangegeven) wandelt u naar de Zuidplas. Bij de Tiegelstraat 1 is beperkte parkeergelegenheid.
Foto: Sibelco

Geef een reactie