Hoofdmenu

Jachthoorn- en trompetterkorps Edelweiss bestaat 60 jaar Jubileumviering zal gepaard gaan een geweldig spetterend feestweekend

 

Het nieuwe jaar 2020 gaat inmiddels al weer haar tweede week in. Maar dat belet Jachthoorn- en trompetterkorps Edelweiss Heerlen (roots Heksenberg) niet om de aftelprocedure in gang te zetten met betrekking tot haar 60 jarig bestaan in mei a.s. Namens Edelweiss liet Ronald van Kessel de redactie van ParkstadActueel als voorinformatie alvast de nodige eerste jubileum nieuwsfeiten/programma toekomen. Ronald: “achter de schermen is en wordt er door vele vrijwilligers en bestuursleden al geruime tijd hard gewerkt om een spetterend feestweekend te organiseren. Hiervoor is de Stichting “Edelweiss 2020” in het leven geroepen. Op vrijdag 8 mei, zaterdag 9 mei en zondag 10 mei zal Heerlen en omgeving getrakteerd worden op een prachtig muzikaal programma met voor elk wat wils.

De vrijdag wordt het weekend ingeluid met een feestavond waarbij Anderkovver de dansvloer van het Corneliushuis op zijn grondvesten zal doen schudden. Stilstaan is er bij deze band niet bij. Hits van nu en toen uit alle windstreken zullen voorbij komen waarbij een vleugje humor op het podium zeker niet zal ontbreken.

Zaterdag avond is het Music Night en zal de zaal van het Corneliushuis worden omgetoverd in een concertzaal waarbij naast Edelweiss diverse harmonieën en fanfares samen met een groot gemengd koor (Oratoriumvereniging Heerlen) diverse muziekwerken ten gehore zullen brengen. Ook zal er een gezamenlijk werk worden uitgevoerd waarbij ruim 300 muzikanten het podium betreden. Jubilerende vereniging Edelweiss zal uiteraard ook deelnemen aan dit concert. Speciale gast is het trommel- en klaroenkorps van harmonie Sainte Cécile, uitkomend in de eredivisie van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen en onderdeel van de bekende “Roej” uit Eijsden.

Zondag middag wordt het jubileumweekend afgesloten met een grootse taptoe op het Corneliusplein met een deelnemersveld om van te smullen. Naast Edelweiss worden twee topkorpsen uit het hoge Noorden welkom geheten t.w. Takostu uit Stiens (huidige WMC kampioen marsparade) en uit het Friese Sneek komt Drum- en showfanfare Advendo Sneek.. Het Brabantse Exempel, onder de rook van Den Bosch, is de thuishaven van show- en marching band Exempel. Ook zij behaalden de nodige gouden medailles tijdens WMC deelnames en zijn een veelgevraagde band op taptoes en streetparades. We zijn er dan ook trots op dat we deze Brabantse Leeuwen aan u kunnen presenteren.         

De Limburgse hoofdstad Maastricht herbergt ook een unieke showband. De Maastrichtse Verkennersband staat bekend om hun moderne repertoire in de kenmerkende scouting outfit. Met hun show Popcorn die gebaseerd is op diverse filmhits hebben ze de afgelopen jaren veel succes geoogst. Een taptoe is niet compleet zonder een pipeband. Heerlen mag zich al tientallen jaren gelukkig prijzen met de Coriovallum Pipeband. Het unieke geluid van de doedelzak reikt tot ver over de landsgrenzen. De leden van deze band traden in diverse landen op waaronder Japan. Met hun traditionele bagpipe muziek wonnen zij al vele prijzen waarbij zij menige Schotse kenner versteld lieten staan van het zeer hoge muzikale niveau. Dit muzikale feest wil je niet missen! Kijk op www.edelweissheerlen.nl en op de Edelweiss facebookpagina voor meer informatie en de kaartverkoop die in de loop van januari start”. Tot slot laat de redactie van ParkstadActueel weten dat tot en met het jubileum in mei regelmatig aandacht wordt geschonken aan het 60 jarig bestaan van Edelweiss.

Foto’s Edelweiss