Hoofdmenu

Voorlezen biedt goede start in het leven!

Op de Foto Wethouder Ruud Braun las vorig jaar voor en schoof aan bij het ontbijt in peuteropvang Kiekes Ubachsberg

De theatervoorstelling ‘Moppereend’ op woensdag 22 januari van 11.00 – 11.45 uur in Bibliotheek Voerendaal is de aftrap van de nationale Voorleesdagen bij Peuteropvang Voerendaal. Later die week wordt er in alle locaties een Voorleesontbijt gehouden waar verschillende voorlezers zullen aanschuiven en

voorlezen uit het prentenboek ‘Moppereend’ met tekst en illustraties   van Joyce Dunbar en Petr Horáček.

Onderzoek door het Melbourne Institute of Applied Economic and Social Research heeft uitgewezen dat voorlezen kinderen een voorsprong geeft wat betreft lees- en leervaardigheden. Drie tot vijf keer per week voorlezen betekent een half jaar voorsprong met lees- en leervaardigheden op andere kinderen zo zegt het onderzoek. En bij iedere dag voorlezen geeft dat zelfs een voorsprong tot een jaar op kinderen die minder vaak of nooit worden voorgelezen. Het voorlezen geeft een kind dus een goede start in het leven.

Daarom wordt er in alle locaties van Peuteropvang Voerendaal iedere dag voorgelezen, heeft iedere locatie een voorleescoördinatoren en een leeshoek waar voorgelezen kan worden maar waar de peuters zich ook kunnen terugtrekken met een boek.

Het Voorleesontbijt is één van de hoogtepunten van het jaar. De leidsters van iedere locatie maken een ontbijtje klaar, de voorlezer schuift aan en leest voor en ontbijt mee.

Foto Peuteropvang Voerendaal.(Volgend nieuwsbericht) »