Hoofdmenu

GROENE STER START TWEEDE PERIODE BIJ VEELBESPROKEN OFC

Komende zondag start de tweede periode in de Derde Divisie Zondag als Groene Ster een bezoek brengt aan OFC in Oostzaan, de nummer 2 van de ranglijst. Na het treffen met OSS’20 wederom een opponent voor Groene Ster uit de bovenste regionen.

Het doorgaan van het duel OFC – Groene Ster hing afgelopen vrijdag nog aan een zijden draadje. Vrijdagmorgen besloot de gemeente het sportpark van OFC vier weken te sluiten, omdat de openbare veiligheid onvoldoende zou kunnen worden gewaarborgd. Aanleiding voor het besluit van de gemeente is een aantal recente publicaties over “een mogelijke link tussen OFC, aangetroffen handgranaten, schietpartijen, een veroordeling wegens witwassen en een ontbrekende transparantie over de geldstromen van de club”. Bezoekers van de club en omwonenden zouden zich daardoor niet veilig voelen. Om afsluiting van het OFC-complex dit weekend te voorkomen, spande de Oostzaanse voetbalclub een kort geding aan tegen de gemeente. De kortgedingrechter in Noord-Holland bepaalde vrijdagavond dat het complex van OFC zo snel mogelijk weer open moest zijn, totdat een bestuursrechter dinsdagmiddag over dat voornemen heeft geoordeeld.

Er kan dus gewoon gevoetbald worden komende zondag. OFC hervatte vorige week de tweede seizoenshelft met een ruime 0-4 winst bij HSC’21, eveneens een hoogvlieger op de ranglijst. Groene Ster verloor met minimaal verschil van de ongenaakbare koploper OSS’20 (0-1) in een wedstrijd waar achteraf meer uit te halen viel. Op bezoek bij OFC in Oostzaan zal de equipe van Maurice Verbunt zich weer tot de tanden toe moeten wapenen voor een goed resultaat. De eerste confrontatie tegen OFC leverde Groene Ster de debuutwinst op in de Derde Divisie Zondag. In de zengende hitte werden de Oostzaners met 2-1 geklopt op sportpark Pronsebroek door rake strafschoppen van Thom Vluggen en Cem Unal.

Foto:©Parkstad Actueel