Hoofdmenu

Parelloop helpt lopers optimaal voorbereid naar een (halve) marathon  

 

Steeds meer mensen dromen ervan om een keer de halve of hele marathon te lopen. Het gaat ze daarbij niet zozeer om het wedstrijdelement dan wel om de lange duurloop goed te kunnen uitlopen. En wie dat lukt, mag met recht heel erg trots zijn op zichzelf. Maar hoe bereid je je voor op een lange afstandsloop? De Parelloop organisatie helpt je daarbij door het organiseren van een viertal Road2RoadRotterdam trainingen. Deze voorbereidingslopen gaan over respectievelijk 20, 25, 30 en 32/35 km. Het aantal kilometers wordt zo langzaam opgebouwd. Zodat je op 5 april 2020 optimaal voorbereid van start kunt gaan bij de ABN AMRO NN Marathon Rotterdam. Je kunt ook aan de trainingslopen deelnemen als je een andere voorjaarsmarathon loopt, of het gewoon leuk vindt om samen met anderen en onder goede begeleiding een lange duurloop te doen.

 

Tempogroepen. Er wordt gelopen in tempogroepen onder leiding van ervaren hardlopers. Elk 5 km punt is een drankpost ingericht. Uitgangspunt voor de groepsindeling is een gemiddelde tijd per kilometer van: 6.30 min., 6.00 min., 5.30 min. en 5.00 min.

 

Data en afstanden. De komende maanden staan nog drie trainingslopen gepland:

Zondag 26 januari 2020 25 km

Zondag 16 februari 2020 30 km

Zondag 8 maart 2020 32-35 km

Startlocatie, douche/kleedruimten

SV Langeberg, Hendrick Avercamp 1 te 6445 EK Brunssum.

Elke trainingsloop start om 09.30 u.  Er zijn douche- en kleedruimten aanwezig.

Voorinschrijving  is mogelijk tot twee dagen voor de betreffende trainingsloop via http://www.parelloop.nl/events/projecten/road2rotterdam.html of via info@parelloop.nl.

Nainschrijving is mogelijk vanaf 08.45 uur op de trainingsdag. De kosten bedragen € 6,00 per trainingsloop. De mogelijkheid bestaat om in de tempogroepen mee te lopen over een kortere afstand van bijv. 5, 10 of 15 km. De kosten hiervoor bedragen € 3,00.

Meer informatie : info@parelloop.nl

Foto Parelloop« (Vorig nieuwsbericht)