Zondag 26 januari, mogen we weer een samenkomst mee maken in Treebeek.

Deze zal staan onder leiding van de kapiteins Fikse. Thea is “Pelgrim of Toerist?”. Er is een moment voor de kinderen. Het zangkoor zingt een mooi lied. Het muziekkorps speelt “Boundless Grace”. En natuurlijk is er ruimte voor een getuigenis, een moment om te delen.
We zien uit naar een fijn samenzijn.
Nodig ook anderen uit om met u mee te komen!
Aanvang: 10.00 uur in ons gebouw aan de Horizonstraat 77, Treebeek- Brunssum.
U bent van harte welkom.
Na afloop praten we gezellig na onder het genot van een kopje koffie of thee.
Wij zien uit naar de ontmoeting met elkaar en met u!!
TERUGBLIK OP SAMENKOMST (KERKDIENST) VAN AFGELOPEN WEEK.
(foto’s 19-01-2020) Deze keer richten we onze terugblik op de St. Jan in Maastricht waar we participeerden in de Oecumenische dienst. Onze muzikanten hebben een aandeel in het begeleiden van samenzang en verzorgen inleidende en uitleidende muziek. Ook kapitein Aalt Fikse heeft een aandeel in de dienst. Omdat wellicht enkelen de afstand tot Maastricht wat ver vinden was er ook een bijeenkomst in Treebeek, onder leiding van kapiteine Tertia Fikse.
We zijn, zoals bezetting op dit moment is, compleet en dat is wel fijn! Iedereen ook keurig op tijd. Muziek staat klaar. Er is nog ruimte om wat rond te lopen en te praten met deze en gene.
Rond 9.50 gaan wij beginnen met inleidende muziek. We spelen “Boundless grace” en “Do not pass me by” (ga mij niet voorbij o Jezus). Dan is het 10.01 en ik zie achter in kerk nog niets bewegen, mensen hebben wel allemaal met aandacht geluisterd. Wij hebben al vaker meegemaakt dat ze wat laat zijn en spelen nu nog een mooie melodie en ook een 2e keer. Eindelijk lijkt het dan er op dat de voorgangers binnen komen.
En ja, daar komen ze. Iedere voorganger heeft een kaars. Deze worden aangestoken aan de Paaskaars. De paaskaar is het symbool van Christus aanwezigheid in de dienst. Allemaal dezelfde Christus maar we zijn wel een veelkleurige kerk. Dit wordt verbeeld door de gekleurde kaarsen die door de voorgangers bij binnenkomst meegedragen worden. Na het aansteken worden ze geplaatst op de liturgische tafel. We zingen het lied “U maakt ons één.
En zo gaan we door een uitgebreide liturgie waarin aantal liederen van samenzang worden begeleid door ons als muziekkorps, en een lied door het orgel en kinderlied door piano. Verder heeft iedere voorganger wel een aandeel. Ook enkele ambtsdragers. Schuldbelijdenis wordt achtereenvolgens door voorgangers gelezen. Een overdenking door ds. Jacob Glas. Tussendoor ook nog orgelspel. We sluiten af door het samen zingen van de Apostolische geloofsbelijdenis, voorbeden, en samen het Onze Vader. Dan het lied “Groot is Uw trouw, o Heer” begeleid door het orgel en slotlied “Ga met God en hij zal met je zijn” begeleid door muziekkorps.
Wij sluiten nu af met uitleidende muziek en spelen “Sandan” een mooi gedragen nummer waar toch behoorlijk wat mensen naar komen luisteren en ons bedanken. En dan nog een vrolijke mars “God’s Faithfullness”. Dan is er nog koffie, thee en ruimte om wat te praten.
Een fijne afsluiting van een fijne ochtend!

Foto Leger des Heils Treebeek

Geef een reactie