Als eerste wedstrijd na de winterstop stond voor de ploeg van trainer Mike Bisschops de derby tegen RKTSV uit Terwinselen op het programma. Deze ploeg staat voorlaatste op de ranglijst, maar elk jaar zijn het weer moeilijke wedstrijden voor RKHBS tegen deze tegenstander. Zeker na de slechte periode voor de winterstop was het weer zaak punten te pakken voor de mannen van de Heerlerbaan, en dat deden ze ook.
Vroeg in de 1ste helft werd Bram Bemelmans neergehaald op de linkerflank. Hendrik Jan de Jonge nam de vrije trap fraai, Yarin Meessen kon controleren, en de doelman van de thuisploeg was kansloos bij het harde schot van Yarin: 0-1. De fel spelende thuisploeg deed er het beruchte schepje bovenop na deze vroege achterstand, en drukte RKHBS terug op eigen helft.

Echt gevaarlijk werd RKTSV echter niet en de jonge doelman Dave Delnoy kwam dan ook niet in de problemen. Met name door het zenuwachtig ogende spel van RKHBS in de opbouw, en het daarmee gepaard gaande veelvuldige balverlies, werd ook RKHBS niet gevaarlijk.

Het enige vermeldenswaardige was nog een vrije trap van Yarin Meessen, na een overtreding op Milan Offergeld, die uit de korte hoek werd gebokst door de doelman van RKTSV.

Na rust drong de thuisploeg weer fel aan, en de ruimtes voor de voorhoede van RKHBS werden hierdoor groter. Bij een tegenaanval kwam Bram Bemelmans in balbezit op links, trok naar binnen en schoot hard maar helaas net voor langs. Even later kwam Bram weer goed los na een doorkopbal van Yarin Meessen, maar nu stopte de keeper het schot in de korte hoek. Ook de volgende kans miste doel na voorbereidend werk van Tomyen van Lierop en de goed ingevallen Chendo Kolker.

RKHBS maakte dus geen gebruik van de geboden ruimte, en het was wachten op een grote kans voor de thuisploeg. Na iets meer dan een half uur werd een verre inworp vanaf de rechterzijde doorgekopt, waardoor een voorhoedespeler in balbezit kwam aan de tweede paal. Zijn schot ging echter in het zijnet, waarna het weer de beurt was aan RKHBS. Yarin Meessen steunde de achterhoede bij een corner door het leer uit de doelmond te koppen, en de bal werd onmiddellijk diep gespeeld op Bram Bemelmans. Bram ontdeed zich van zijn directe tegenstander en schoot nu vanaf de rand 16 meter onhoudbaar raak: 0-2. Dit was ook de eindstand van deze kwalitatief niet al te beste wedstrijd.

Volgende week staat het thuisduel met Passart-VKC op het programma.