Hoofdmenu

Schaesberg wint de stadsderby van LHC, einduitslag 1-4

Na de overwinning van vorige week tegen bsvlimburgia (beker) stond op een mistige zaterdagavond de laatste wedstrijd van de eerste speelronde van de competitie op het programma.

Een echte derby, daar beide sportparken hemelsbreed niet verder dan één kilometer van elkaar liggen. Veel jongens kennen elkaar goed, wat zo`n wedstrijden altijd extra leuk maakt.
Schaesberg start goed aan de wedstrijd en kan al in de 2e minuut op voorsprong komen, Randy Quaedackers komt één teenlengte te kort om de voorzet van Noah Nhgodici binnen te schuiven. In de 5e minuut is het opnieuw Noah die Randy bediend, zijn inzet wordt via de keeper en een verdediger op de doellijn gered. De afvallende bal is echter voor Damano Funken, die zijn eerste doelpunt voor Schaesberg binnenschuift, 0-1. Een goed begin dat helaas geen goed vervolg kent, want we zijn te slordig aan de bal waardoor LHC terug in de wedstrijd kan komen. Het is Ronny Latten (broertje van `onze` ex-goalgetter Danny Latten), die op schitterende wijze de 1-1 maakt met een volley van 20 meter in de bovenhoek.
Er ontstaat dan een open wedstrijd met aan beide kanten te veel slordigheden aan de bal. Schaesberg meent twee keer een strafschop te kunnen krijgen, maar de scheidsrechter beslist helaas anders. Het is Imad Haddadi die in 40e minuut de bal aan de linkerkant ontvangt, naar binnen komt en verwoestend hard schiet en de keeper kansloos laat, 1-2.
De tweede helft blijft LHC het proberen en het wordt ook nog één keer erg gevaarlijk, gelukkig voor Schaesberg wordt deze kans gemist. In de tegenaanval scoort Randy op aangeven van Noah de beslissende 1-3. Schaesberg vergeet vervolgens lange tijd om de score verder uit te bouwen, omdat we te veel onnodig balverlies lijden en kansrijke situaties slecht uitspelen. Het wordt vlak voor tijd toch nog 1-4, de ingevallen Ronald Geuskens snelt langs de verdedigers en schuift de bal beheerst binnen.
We zijn het nieuwe jaar goed begonnen, nu op naar een goed vervolg.

Volgende week zondag speelt ons vlaggenschip de thuiswedstrijd tegen v.v. Eijsden (zondag 2 februari, aanvang 14.30 uur).

Tekst VV Schaesberg en Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno« (Vorig nieuwsbericht)