Gisteren werd de razend spannende competitie in de klasse 2G hervat. Voor de trots uit Bocholtz stond een uitwedstrijd tegen Bekkerveld op het programma. Bekkerveld kende voor de winterstop een heuse opmars en was er dan ook op gebrand om deze voort te zetten na de winterstop. Binnen 5 minuten kreeg Bekkerveld dan ook een geweldige kans om de score te openen. Dit was het “start signaal” voor de mannen van Pedro Ricksen dat het niet vanzelf zou gaan deze middag. De eerste helft was dan ook een leuke wedstrijd voor de toeschouwers waarbij Sportclub’25 de score opende na een ingestudeerde corner. De wedstrijd werd ontsierd door twee zware blessure gevallen aan de kant van Bekkerveld binnen de minuut, voor beide spelers heel veel beterschap.  Sportclub’25 werd daarna wederom gevaarlijk uit een hoekschop. De ruststand bleef echter 0-1.

In de tweede helft waren er kleine kansjes aan beide kanten totdat Sportclub’25 opnieuw het net liet trillen. Opnieuw was het een hoekschop die resulteerde in een doelpunt. Het was Rene Beuken die alert was naar goed doorzetten van Bas Hunen op een afgevallen bal.

In het restant van de wedstrijd leunde Sportclub’25 op zijn solide achterhoede, die dit seizoen pas 12 tegendoelpunten incasseerde, en loerde het met de dodelijke effectieve aanvallers op de genadeslag. Bekkerveld ging uiteraard opzoek naar de aansluitingstreffer waardoor het de laatste 20 minuut een ietwat eentonig wedstrijd werd, maar kansen en doelpunten vielen er niet meer te noteren. Een leuk detail om te benoemen is de invalbeurt van Levy Pelzer, die na zwaar blessureleed in zijn jeugd en een tijdelijke voetbalpauze steeds meer minuten in het eerste elftal van Sportclub’25 begint te maken.

Door een verassende nederlaag van GSV’28 en het gelijkspel van RKSV Heer tegen FC Geleen Zuid kunnen we concluderen dat het een goede hervatting van de winterstop was waardoor we nu trotste koploper zijn. Waarbij we wel moeten vermelden dat de top 5 zeer kort bij elkaar staat en dat het elke week stuivertje wisselen is om de koppositie.

Volgende week staat in Bocholtz op sportcomplex Bocholtzerheide een absolute topper op het programma. Sportclub’25 treft als koploper de nummer twee van de ranglijst, RKSV Heer.