Dinsdag 11 februari 2020 bent u van harte welkom in het Alzheimercafé Parkstad Limburg in Heerlen.

Locatie: Zorgcentrum Tobias

Adres: Malherbestraat 2 in Heerlen

Inloop vanaf 19.00 uur

Start programma: 19.30 uur

Einde: 21.30 uur

Het onderwerp van deze Alzheimercafé-avond is: Wet Zorg en Dwang bij Dementie in de thuissituatie

In Parkstad wonen ongeveer 5300 mensen met dementie en dit aantal zal toenemen tot 8400 in 2040 (dit is een toename van 61,5%). Meer dan 70% van de mensen met dementie woont thuis.

De Wet Zorg en Dwang is vanaf januari 2020 in werking getreden waarbij dat jaar gezien wordt als een overgangsjaar. Deze nieuwe wet komt in de plaats van de Wet BOPZ en geldt onder andere  voor mensen met dementie ongeacht of ze in het verpleeghuis of thuis wonen. Een kernpunt is hierbij het (wel of niet) toepassen van onvrijwillige zorg. Wat mag wel en wat mag niet? Wat is de rol van de mantelzorger en wanneer mag de professional onvrijwillige zorg toepassen? Zijn er alternatieven om de onvrijwillige zorg niet of minder te hoeven toepassen en wie kan ons daarbij helpen?

Deze en meer vragen kunt u op deze Alzheimercafé avond stellen en delen. U moet niet verwachten dat er op alle vragen een pasklaar antwoord gegeven kan worden, maar er samen over praten helpt wel bij het zoeken naar mogelijke antwoorden en oplossingen. Uiteindelijk is de wet bedoeld om de kwaliteit van leven voor de mensen met dementie te verbeteren en de mantelzorgers hierbij te ondersteunen. Op deze avond, is voldoende ruimte om vragen te stellen.

Drs. Angela Mengelers (neuropsycholoog/ promovendus aan de Universiteit van Maastricht op het onderwerp “onvrijwillige zorg thuis) is de gastspreker op deze avond. Zij gaat in op het onderwerp Wet Zorg en Dwang en onvrijwillige zorg thuis.

De presentatie wordt gehouden in de grote recreatiezaal van het Zorgcentrum Tobias, Piet Malherbestraat 2 in Heerlen. Aanmelden is niet noodzakelijk en entree, koffie en thee zijn gratis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Frits Schlosser tel. 045 521 34 55 of Leon Pieters (secretaris) Quaedvlieglaan 13, 6371 HA Landgraaf, tel. 06 13 36 50 08.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie