Net als tijdens de eerste confrontatie tussen Rksv Nuenen en Schaesberg ( 1-1)werd ook nu de wedstrijd beslist door vrije trappen.

Nuenen inmiddels de koploper in de tweede klasse begon furieus in een moordend tempo aan de wedstrijd.  Maar ondanks veel balbezit en veel positiewisselingen gaf Schaesberg weinig weg. Een hele grote kans werd uitstekend gered door Maus die katachtig uit haar doel kwam.  Niet veel later de voorsprong voor Schaesberg. Melanie was al een keer heel dichtbij een doelpunt maar kon toen net niet om de keepster heen.

Maar nu was het raak.. Uit een prima vrije trap van Wendy kwam Melanie vrij voor het doel en schoot hard raak 0-1.  Alles volgens plan

Maar helaas bleef de voorsprong niet heel lang staan. Ook Nuenen kreeg een vrije trap halverwege de helft van Schaesberg.  Schaesberg stond vervolgens te ver naar achteren. De bal zeilde over alles en iedereen heen naar de tweede paal waar de speelster vrij mocht inkoppen 1-1.  Maus kwam nogmaals geweldig uit bij een bal die doorschoot. En voorkwam zo de achterstand. 3 min voor rust opnieuw een vrije trap.  Net voordat een speelster de bal wilde wegkoppen zat er een tegenstander aan. 2-1.

Na rust waren er aan beide kanten geen of nauwelijks nog kansen. Met nog 3 min op de klok kreeg Ivana Erens nog de kans op de gelijkmaker maar ze kon de bal niet voluit raken. En zo eindigde de hervatting van de competitie in een jammerlijke nederlaag.

Maar het spel, werklust en beleving waren hoopgevend voor de komende wedstrijd.