Na de 0-2 overwinning van vorige week, uit tegen RKTSV, stond hedenmiddag het thuisduel tegen Passart-VKC op het programma voor de ploeg van trainer Mike Bisschops. Over drie weken is het alweer carnaval, en dus was de Heerlerbaanse prins Mayk Stevens (tevens jeugdleider bij RKHBS) met de raad van elf van de Soeplummele aanwezig om de aftrap te verrichten tesamen met jeugdprins Jelle Schiffelers en bloemenmeisje Robyn Ernes van de Jeugdcarnaval Heelebaan. Robyn, als jeugdvoetbalster van RKHBS, kreeg de eer om de bal voor de eerste keer deze middag in het doel te mikken en dit deed ze met verve.

Mogelijk afgeleid door deze feestelijkheden en gekkigheid, begon RKHBS niet best aan de wedstrijd. Passart-VKC was feller en drong aan richting het doel van Dave Delnoy. Dit resulteerde al snel in een vrije trap aan de 16 meter die laag in de korte hoek werd ingeschoten: 0-1. RKHBS schrok wakker, en een paar minuten later was het alweer gelijk. De aanval werd opgezet vanaf rechts, een cross bal kwam bij Rens Hahnraths, en die gaf een steekpasje op de meegekomen Hendrik Jan de Jonge. Het schot van Hendrik-Jan werd losgelaten door de keeper van Passart-VKC, waarna Yarin Meessen er als de kippen bij was en de bal tegen de touwen werkte: 1-1. De toeschouwers moesten tot de 35ste minuut wachten voordat er nieuw spektakel te aanschouwen was. Tomyen van Lierop toonde zich de sterkste in een duel aan de rechterzijde, Milan Offergeld pikte de bal op en speelde de vrijstaande Yarin Meessen aan. Deze verschalkte de doelman met links van buiten de 16 meter met een prachtige boogbal: 2-1. Nog geen 2 minuten later zette Milan Offergeld de 3-1 op het virtuele scorebord. Hij werd op links aangespeeld via een kort genomen corner, ging naar hoek 16 meter, en haalde uit met volle wreef waarna de bal onhoudbaar in de lange hoek in de kruising van het doel verdween.

In de 2de helft zakte RKHBS iets in, ten dele bewust, ten dele ook door de harde tegenwind, waardoor er veel ruimte ontstond in de counterl. De vele kansen uit de snelle tegenstoten waren echter niet besteed aan de aanvallers van RKHBS. Zeker drie maal verscheen een speler van RKHBS vrij voor de doelman van Passart-VKC, maar telkens kwam deze laatste als winnaar uit de bus. Daarnaast waren er nog andere mogelijkheden die werden gemist door onnauwkeurigheid, of door het onsportieve vlaggen van de grensrechter van de bezoekers. Situaties waarbij overduidelijk de bal werd teruggelegd op een inkomende speler werden meermaals afgevlagd, en ook afgefloten omdat de scheids van dienst geen zin leek te hebben het dubieuze vlaggen te gaan controleren door een keer op 1 lijn te gaan staan. Waar de ene ploeg niet scoort, daar ontstaan meestal de problemen aan de andere kant, en dit was nu ook het geval. Doordat de ‘aansluitingstreffer’ echter pas in de laatste minuut van de reguliere speeltijd viel – de 3-2 uit een prachtig schot in de kruising van buiten de 16 meter – bracht dit RKHBS niet meer in de problemen en bleven de punten op de Heerlerbaan.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Vaesrade op het programma.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.