Op zondag 2 februari stond er weer een topwedstrijd in de 2e klasse G op het programma, waar de nummer 1 Sportclub’25 de runner-up RKSV Heer trof. In deze razend spannende competitie is het elke week weer stuivertje wisselen op diverse posities op de ranglijst en hierdoor staan wekelijks prachtige wedstrijden op het programma.

Op een prima bespeelbaar veld in Bocholtz begon de wedstrijd direct met goed voetbal van beide kanten. Na 10 minuten opende Ryan te Kampe met een afstandsschot dat door de wind flink daalde de score, 1-0. Nog geen 5 minuten later was het wederom Te Kampe die de score verdubbelde met een prachtig schot in het kruis. Er werd aan beide kanten goed voetbal gespeeld en hierdoor waren er ook nog diverse kansen. Danny Schreurs had de 2-1 op de schoenen na een prachtige steekbal door de achterhoede, maar Ruud Hermans pareerde solide. Enkele minuten later was het aan de andere kant wel raak, na een goede aanval werd Bas Hunen gevloerd door de keeper van Heer. De penalty was een koud kunstje voor doelpuntenmachine Frank Kamps. In de 45ste minuut maakte Nigel Bougard zelfs 4-0 voor Sportclub’25. Een riante voorsprong met de rust dus voor de heren uit Bocholtz.

Het aanwezige publiek dacht aan een gespeelde wedstrijd, dit bleek echter niet tegen te vallen. Heer ging nog aanvallender spelen na een dubbele wissel in de rust wat direct tot druk op de achterhoede van Sportclub’25 resulteerde. In de 55ste minuut maakte Schreurs met een vrije trap op de rand 16 de 4-1 door de bal heerlijk over de muur te draaien. Heer kreeg nog meer geloof en ging verder op zoek naar de aansluiting, welke ook in de 65ste minuut viel. De heren van Pedro lieten echter zien dat van paniek geen sprake was, de ervaring en de spelprincipes hanteerde de bovenhand. Een open laatste 20 minuten als eindresultaat waar Sportclub’25 nog enkele grote kansen miste om de score verder uit te laten lopen. Al met al weer een heerlijke pot voetbal in de 2e klasse, waarbij de top van de ranglijst nog steeds ongekend kort bij elkaar staat.