Schritmacher festival in de startblokken voor jubileumeditie

schrit_tmacher just dance! in de startblokken voor jubileumeditie

Over iets meer dan één maand start schrit_tmacher just dance! Van dinsdag 3 maart tot en met zondag 5 april worden bezoekers ondergedompeld in de actueel beste (inter)nationale dans. schrit_tmacher is met ruim 19.000 bezoekers een van de best bezochte dansfestivals in de Benelux en de Euregio. De komende editie wordt echter een wel hele bijzondere, want het grensoverschrijdende festival bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd met een fantastisch programma. Veelbelovende namen uit o.a. Israël, Engeland, Canada… en natuurlijk uit eigen land Spraakmakende compagnieën, internationale vernieuwers gaan de verhoudingen in de wereld met hun dans op scherp stellen. Het gevarieerde en omvangrijk hoofdprogramma in Fabrik Stahlbau Strang (Aken) en Parkstad Limburg Theaters (Heerlen & Kerkrade) – wordt aangevuld met een bijzonder aanbod in het Alter Schlachthof (Eupen) en SCHUNCK (Glaspaleis Heerlen).
Een aantal tips:
Autobiography, Company Wayne McGregor
dinsdag 10 maart
Na de festivalopening in Aken is Wayne McGregor te zien in Heerlen met de voorstelling Autobiography. Verwacht baanbrekende dans met een live score van Jlin en visuals van Ben Cullen-Williams.
‘McGregor turns his life story into dance in a mesmerising, inimitable show based upon his own genetic code.’ – Guardian ★★★★

Revisor, Crystal Pite / Kidd Pivot
donderdag 19 & vrijdag 20 maart
Crystal Pite is een van de associate choreographers bij Nederlands Dans Theater. Ter gelegenheid van ons 25e jubileum komt zij met haar Canadese gezelschap Kidd Pivot naar Heerlen met de voorstelling Revisor.
Saillant detail: buiten Heerlen is Revisor in ons land alleen nog in Amsterdam te zien.

Outwitting the Devil, Akram Khan Company
dinsdag 24 maart
Khan en zes dansers gaan op zoek naar fragmenten van verloren kennis in de brokstukken van kleitabletten en verhalen van gevallen goden.
“We zijn zelf de duivel. We zijn de eerste generatie die weet dat ze bezig is de planeet te vernietigen. En de laatste generatie die er nog iets aan kan doen.”

Kata Compagnie Par Terre, Anne Nguyen
woensdag 25, donderdag 26 & zondag 29 maart
Breakdance met de elegantie van een samoeraistrijder.
In Kata vloeien de centrale invloeden breakdance en martial arts samen. Elke beweging krijgt een nieuwe betekenis in het stuk en transformeert acht dansers tot moderne stedelijke strijders van de metropolen van nu. Een openbaring en een lust voor het oog!

Dance of the city warriors, Anne Nguyen & Compagnie Par Terre
vrijdag 27 t/m zondag 29 maart
Ga mee op een meeslepende route langs vijf installaties waarin telkens een andere hiphop-stijl centraal staat. Bij elke installatie word je uitgedaagd om met behulp van virtual reality zelf een choreografie te bedenken of mee te bewegen met de aanstekelijke performances van Compagnie Par Terre.
Radical Vitality
Compagnie Marie Chouinard
dinsdag 31 maart
Voor dit stuk dook Marie Chouinard in haar rijke oeuvre, en diepte daar een verzameling van 23 solo’s en duetten uit op. Liefhebbers zullen veel herkennen, anderen mogen zich verbazen over de uitbundige vormen, de ongeremde theatraliteit, het onparlementaire partnerwerk, de maskers, prothesen en suggestieve sprieten.

Voor meer info en tickets https://www.schrittmacherfestival.de/nl/programm

TIP: Ontvang korting
Vanaf vier voorstellingen ontvang je korting op de totaalprijs. Dit gebeurt automatisch in de winkelwagen bij het bestellen.

Foto chrit_tmacher Festival 2020 Wayne McGregor, Autobiography [Andrej Uspenski]

Geef een reactie