Hoofdmenu

KVC Oranje slaat toe in slotfase

Ruud Vanhauten matchwinnaar

Net als eerder dit seizoen in Bleijerheide won KVC Oranje in Mariadorp-Eijsden met het kleinst mogelijke verschil van SVME: 1-0. En net als destijds kwam de winnende treffer ook nu in de slotminuten op het scorebord, in dit geval dankzij een treffer van Ruud Vanhauten die zich daarmee dus tot matchwinnaar kroonde. Het moet gezegd, een ietwat gelukkige zege. Een gelijkspel zou de verhoudingen beter hebben weergegeven, maar daar maalde na afloop bij de winnaar niemand om.
De openingsfase was voor KVC Oranje. De bezoekers stonden compact, de linies dicht op elkaar, met als gevolg dat SVME volledig in bedwang werd gehouden en de eigen voetballende kwaliteiten van de bezoekers volledig tot ontplooiing kwamen. Gevolg was ook dat een aantal keren openingen in de thuisclubdefensie werden gevonden en kansen ontstonden. Met name Chris Frauenrath was tot twee keer toe dicht bij de 0-1, eerst na een voorzet vanaf rechts van Mitchel Flecken en daarna in de rebound nadat doelman Rick van Lammeren een schuiver van Ritch Vienerius uit zijn doel had getikt. Frauenrath had het geluk echter niet aan zijn zijde. De eerst inzet ging via de bovenkant van de lat over, de tweede poging via de buitenkant van de linker paal naast.
Na pakweg een kwartier veranderde het spelbeeld. SVME kreeg steeds meer grip op het spel van KVC Oranje en wist bij tijd en wijle zelf gevaarlijk te worden. Zo was Bioki Kiankadi Mayola dicht bij de 1-0 toen hij geheel vrijstaand kon inkoppen. Zijn kopbal evenwel werd een simpele vangbal voor gastendoelman Lars van der Weide. Bij een drietal andere kansen van SVME was de laatste aanname ver onder de maat, waardoor grote mogelijkheden voor de ploeg van vertrekkend trainer Andre Koolhof verloren gingen.
Na de hervatting was er binnen de lijnen sprake van een zeker evenwicht, maar wel met de aantekening dat de meeste kansen voor de thuisclub waren. De grootste was er voor Sven Martens nadat Lars van der Weide uit zijn veste was gekomen. De inzet van Martens werd echter door Ron Swinckels van de lijn gehaald, in de rebound trad Lars van der Weide namens oranje-wit reddend op. Aan de andere kant was er een kans voor Scott Vienerius. Hij sneed als een scheermes midden door de verdediging van SVME maar eenmaal in kansrijke positie beland schoot hij naast. Niels Lanckohr kwam twee keer tot een mogelijkheid na een verre uittrap van Lars van der Weide, maar ook zijn pogingen hadden niet het gewenste resultaat. Aan de andere kanten waren de spitsen van SVME meerdere keren dreigend tot gevaarlijk, maar ook hun inzetten misten precisie. De ballen vlogen over en naast.
Na een overtreding van Bob Roberts van KVC Oranje op Domenico Bruzzese floot scheidsrechter Frank Engelen terecht voor een vrije trap voor SVME. Niettemin verloor Bruzzese zijn zelfbeheersing en ging in de fout, met een rode kaart als gevolg. Aan het spelbeeld veranderde, ondanks het numerieke verschil, niets. Toch zou er een winnende treffer voor KVC Oranje komen. Ron Swinckels stuurde de ingevallen Mel Angerer op links de diepte in. Angerer kapte zich in de buurt van de hoekvlag vrij en leverde een prima voorzet af. Chris Frauenrath maakte een overstapje en Ruud Vanhauten haalde van dichtbij uit. Doelman Sebastian Adonso Geroges Seabra da Silva, die in de rust Rick van Lammeren was komen vervangen, had geen schijn van kans: 0-1. De ontlading bij KVC Oranje was zichtbaar en hoorbaar. De altijd lastige uitwedstrijd bij SVME, dat leert de historie, was winnend afgesloten.
Voor beide ploegen geldt nu dat genoten kan worden van de komende ‘Dolle Dagen’. Voor de één zal dat nu even wat beter smaken dan voor de ander. Op 1 maart wordt de competitie voor deze twee ploegen hervat. Dan worden de wedstrijden ingehaald die afgelopen zondag werden afgelast. KVC Oranje speelt thuis tegen SCM en SVME gaat op bezoek bij Weltania.

Archieffoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 « (Vorig nieuwsbericht)