Hoofdmenu

Kinderoptocht Sjpasseberg/Heksenberg smakelijk voorproefje voor de komende carnavalsdagen

 

De zondag, voorafgaande aan de officiële carnavalsdagen, worden in Limburg al een aantal heuse kinderoptochten gehouden, Overigens ter info aangeven dat genoemde carnavalsdagen ook traditioneel aangeduid worden als “De Drie Dolle Dagen”. Dus ook verwijzende naar de toepasselijke vier woorden die beginnen met de letter D. Een bekende kinderoptocht, weliswaar op heel grote schaal is, de jeugdige stoet in Sittard met rond 2000 deelnemers. Maar dan praat men al gauw over een “professionele” insteek. Prima, maar dat wil geenszins zeggen dat ook kleine kinderoptochten in dorpen of wijken niet even leuk zijn om naar te kijken of te beleven. Integendeel zelfs.

Een van genoemde plaats vindende kleinere kinderoptochten, die ieder jaar weer de moeite waard zijn waar plezier aan te beleven is, is ongetwijfeld met stip ook de kinderoptocht in de Heerlense wijk Heksenberg welke wijk van de traditionele ‘elfde van de elfde” (11 november) tot Aswoensdag is omgedoopt tot Sjpasseberg. Dit zal komende zondag 16 februari, onder auspiciën van D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein met prins Patrick lll (Rieke) en jeugdprins Youri l (Franssen)  ook weer het geval zijn. Zoals vanouds zal dan, vanaf 14.11 uur, door de straten van Sjpasseberg, zo laat de HVV de redactie van ParkstadActueel weten ongetwijfeld weer een fraaie en spontane kinderoptocht trekken. Genoemde kinderoptocht is dan ook te beschouwen als een smakelijk voorproefje voor de komende officiele carnavalsdagen op 23, 24 en 25 ,februari, met op laatst genoemde datum het einde om 00.00 uur en daarmede recht doende aan de dan beginnende  Aswoensdag als begin zijnde voor de Christelijke Vastentijd.


Toch leeft er in Sjpasseberg op dit moment enige bange terughoudendheid met betrekking tot de weersomstandigheden komende zondag. Na de turbulente stormomstandigheden van afgelopen weekeinde wordt andermaal, onder de benaming Dennis, stormomstandigheden verwacht. Voor de kinderoptocht Sjpasseberg te hopen dat het niet toch onaangenaam zal worden en op Sjpasseberg gewoon alles Paletti, mit glitter & confetti blijft. Zou zeker doodzonde zijn als de weersomstandigheden roet in het optocht eten gooien Natuurlijk vooral voor jeugdprins Youri voor wie de kinderoptocht zijn triomftocht moet zijn en wonende in de optochtroute aan de Elandstraat. Niet ondenkbaar dat er zondagmorgen zeker nog kaarsjes zullen aangestoken worden.

De optochtroute is als volgt: opstellen Hei-Grindelweg/Bruinkoolweg. Vervolgens Titus Brandsmastraat, Leienhoesstraat, Gildestraat, Roebroekweg, Elandstraat, Buschkensweg, Reestraat, Mgr. Hanssenstraat (Winkelcentrum) en vervolgens Hei Grindelweg (gemeenschapshuis). In het Sjpashoes zal dan aansluitend het traditionele gezellige Sjpeetsjoppe van de Aod-prinsen van de “Verein” plaats vinden. De organiserende “Verein”. verzoekt vriendelijk alle bewoners aan de optochtroute de straat vrij te houden i.v.m. de carnavalswagens en danken dientengevolge dan ook iedereen voor hun begrip.

ArchiefFoto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

en foto Jeugdprins D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein

 (Volgend nieuwsbericht) »