Vrouwen Schaesberg onnodig onderuit in stormachtig duel.

Had zo mooi kunnen zijn. Zelf winnen in Rosmalen en met wat geluk, gunstige uitslagen op de andere velden en dan al afstand nemen van de onderste plaatsen.  De gunstige uitslagen kwamen er maar de vrouwen vergaten alleen om zelf te winnen.  De storm speelde een grote rol tijdens de wedstrijd. Waar beide ploegen veel last van hadden en die de manier van spelen erg moeilijk maakten.

Schaesberg begon met wind tegen. En dat was niet heel verkeerd want daardoor moest de ploeg over de grond spelen. Na twee minuten had Schaesberg al op voorsprong moeten komen. Want Melanie ging alleen op de keepster af maar haar bal in de korte hoek ging er niet in. Niet heel veel later al de volgende kans voor Schaesberg.  Lois brak door en ging alleen op de keepster af. Ze schoot de bal buiten bereik van de keeper in het doel. Beter gezegd richting het lege doel want de wind hield de bal tegen waardoor een normaal zeker doelpunt nu niet doorging.

Toen kwam de ploeg heel knullig op achterstand.  Halfslachtig ingrijpen op de achterlijn. Bal wel of niet over de achterlijn.??? Maar er volgde geen fluitje en dus doorgaan. Het zekere voor het onzekere nemen. Nu lag de bal 10 seconde later in het net. 1-0.  Schaesberg speelde op dat moment best aardig gezien de omstandigheden. Een prima aanval over links en een   actie van Melanie brachten haar aan de achterlijn en haar voorzet werd door Jess prima binnen geschoten. 1-1.

De beter kansen waren eigenlijk wel voor Schaesberg. Maar gedurende de wedstrijden werden steeds minder de juiste keuzes gemaakt. 7 minuten voor rust stond opeens een speelster van Rosmalen vrij op de rand van de 16 meter. En ze had alle tijd en ruimte om te scoren. 2-1. weer onnodig. Schaesberg bleef door eigen toedoen fouten maken in de organisatie en kwam daardoor steeds in de problemen.

Na rust en wind mee zette Schaesberg meteen druk op de achterhoede van Rosmalen.  Maar voortdurend werden niet de juiste keuzes gemaakt. Ook de schoten op doel miste  het venijn om de toch zwakke keepster te verschalken. Rosmalen beperkte zich vooral tot verdedigen en kwam nog maar  sporadische op de helft van Schaesberg. De tijd tikte weg. En het lukte de ploeg niet om nog te scoren. Teleurgesteld zocht de ploeg de kleedkamer en bus op. Door de gunstige uitslagen op de ander velden veranderde er niets in de stand.  En heeft de ploeg geen terrein verloren maar  ook  niets gewonnen en dat was vooraf de inzet.  Een ding is duidelijk het zal beter moeten de komende wedstrijden. Wellicht een voordeel. De meeste wedstrijden zijn thuis.