Van en Vuur d’r Sjpasseberg 2020 ook weer op en top vasteloavendsamusement

 

Optredens van “Dorpse artiesten” garandeert een superavond.Komende zaterdag 22 februari jl. staat  het Sjpashoes (Gemeenschapshuis) van Heksenberg, welke wijknaam van 11 november tot Aswoensdag omgedoopt is tot Sjpasseberg, zowel ’s middags als ’s avonds, geheel in het teken van de uitvoering van het jeugd- en senioren dorpse “artiesten”-programma genaamd: Van en Vuur d’r Sjpasseberg. Genoemde senioren uitvoering, overigens de 24e editie, staat voor de 23e keer onder presentatie van Callie Steijaert. Voor de eerste maal wordt ’s middags ook een jeugdig “Van en Vuur kids d’r Sjpasseberg gehouden. Zowel ‘s ‘middags als ’s avonds zijn uiteraard aanwezig D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein met prins Patrick lll (Rieke) en jeugdprins Youri l l (Franssen). De muzikale omlijsting berust bij Jan van Wijnen en Peter Janssen.

 

Van & Vuur D’r Sjpasseberg is al decennia het feest voor alle Sjpassebergers op carnavalszaterdag, v.h. nog op de vrijdagavond. Om het nog grootser te vieren is er vanaf dit jaar een Van & Vuur D’r Sjpasseberg Kids editie. Met optredens van de basisschool, ingeschreven talenten en een open podium. Door de intensieve samenwerking van de “Verein” met Stichting gemeenschapshuis Heksenberg worden alle kinderen gratis popcorn en suikerspin geboden. Voorafgaande zal een verkorte editie van de kinderoptocht gehouden worden Zoals bekend werd deze afgelopen zondag 16 februari wegens de weersomstandigheden afgelast. Hopelijk zal dit nu niet weer het geval zijn, maar uiteraard staat, ook in Sjpasseberg, veiligheid voorop. Overigens start de alternatieve kinderoptocht om 13.00 uur Bruinkoolweg. Aansluitend is dan het kindergebeuren “Van en Vuur”. Dus…wie wordt de eerste winnaar van deze Van & Vuur Kidsuitvoering  en wie neemt de eerste wisselbeker in ontvangst?

De inzet van de senioren uitvoering, start om 20.00 uur (zaal open 19.00 uur), betreft uiteraard ook het in bezit krijgen van de hoofdprijs, bestaande uit de Van en Vuur d’r Sjpasseberg wisseltrofee. Als de voortekenen niet bedriegen staat Sjpasseberg weer een (gratis toegankelijke) daverende senioren editie te wachten. Er wacht alle aanwezige carnavalsvierders weer geweldige dorps getinte spetterende optredens met medewerking van rond 10 “artiesten”. Zij dragen er zorg voor dat “sjpass en plezier” de boventoon voert en daar gaat het toch om op deze carnavalszaterdag aan de vooravond van de traditiegetrouw zijnde Drie Dolle Dagen.

Als vanouds zal de opkomst/openingsact om 20.00 uur gedaan worden door de statige groep van de “Verein”. Evenals verleden jaar stapt Frans Cobben direct na de openingsact in de buut en zal vervolgens jeugdige Delsey Vincken in een creatie als “Schnollebolke” zijn opwachting maken. In gezellige spanning kan ook uitgekeken worden naar de acts die familie/bekenden/vrienden van prins Patrick lll (Rieke) voor hem en alle carnavalsvierders zullen verzorgen. “Bie d’r Verein wille ziee” wordt vertolkt door het duo Marij en Roy. Maar ook “André van Duijn” ontbreekt niet op deze Van en Vuur, dit dankzij een vertolking door Monique Petit. Natuurlijk ontbreken niet de dames van de Ronde Tafel. Zij zullen Limburgs bekende groep Kartoesj nader gestalte geven. Na hun optreden is er een half uur durende optreden door de bekende carnavalsformatie “Kölsch Platt”. Maar ook de oad-prinsen van de “Verein” blijven niet achter getuige hun optreden als “Tavares”. De winnaars van 2 jaar geleden, Henry en Maikel vertolken, onder de noemer “Vief veur Twelf”, een smaakmakend optreden. Vervolgens zal de jury Anja Bor-Schonewille, Marco Custers en Callie Steijaert in conclaaf gaan wie de winnaar wordt van de hoofdprijs, c.q. de wisselbeker. Al met al weer Sjpasseberg op zijn best, gevolg gevende aan het seizoensmotto: Op Sjpasseberg is alles Paletti, mit Glitter & Confetti”.

Foto: presentator Van en Vuur 2020: Callie Steijaert en logo Verein

 

Geef een reactie