Door een 1-0 overwinning op Rood Wit uit Helmond hebben de vrouwen van Schaesberg zich geplaatst voor de kwartfinale van de beker. En opnieuw was de wind een grote factor in de wedstrijd. Meer als verwacht.

In de eerste helft was Schaesberg erg slordig aan de bal en was daardoor voortdurend in de achtervolging op Rood Wit. Gesteund door de wind gaf de ploeg uit Helmond veel druk op Schaesberg dat mede door dat slordige spel maar sporadisch op de helft van de tegenpartij kwam. Tot grote kansen kwam Rood Wit echter niet. Via Melanie,Lois en Kim probeerde de thuisploeg te counteren.

Na rust een heel ander spelbeeld. Nu speelde Schaesberg een stuk fanatieker. Was de passing beter en hierdoor kon ook het tactische plan beter gespeeld worden. En nu had de thuisploeg de wind mee. Rood wit kwam nu niet meer van haar helft af.

Melanie en Lois waren al dichtbij de openingstreffer maar hadden nog geen succes. Uiteindelijk was het Wendy die vanaf rechts de bal via de binnenkant paal in het doel schoot. 1-0. Rood wit moest uiteindelijk met 10 man verder door diverse blessures. En zo kwam de overwinning niet meer in gevaar. In de kwartfinale wacht een heuse derby. De volgende tegenstander is Bekkerveld.

Maar vanaf nu weer alle focus op de competitie.