Nederlaag Bekkerveld dames tegen feller VD.

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen VDZ uit Arnhem op het programma. Deze tegenstander staat op de 9e plek op de ranglijst, maar desondanks een niet te onderschatten tegenstander. Enkele weken geleden wisten ze met ruimte cijfers te winnen van Udi’19 en zodoende zijn we gewaarschuwd!

De taken die we vandaag meekregen van de trainer waren hetzelfde als vorige week: durf te voetballen, je eigen spel te spelen met 100% inzet!

Om 11.00 ging de wedstrijd van start. VDZ zakte in en liet onze verdediging de breedtepasses geven. Maar zodra een dieptepass kwam, zaten ze er fel bovenop.
Waar het aan ligt is nog steeds onduidelijk, maar we kwamen niet aan voetballen toe. We verloren te makkelijk de duels, wonnen weinig tweede ballen, waren met momenten onvoldoende aanspeelbaar, onzichtbaar… en toonden niet dezelfde inzet en passie als de vrouwen van VDZ.
Dit resulteert na 30 minuten in de 0-1 voor VDZ, na onvoldoende ingrijpen van een 4-tal speelsters beloond hun middenvelder haar rush van 40 meter met een bekeken schuiver.

De tweede helft een ander wedstrijdbeeld. Na de donderspeech van onze trainer lijkt iedereen wakker geschud en wordt het ‘vuur’ dat we in elke wedstrijd moeten stoppen zichtbaar. We winnen meer duels en weten gaandeweg de wedstrijd de tegenstander verder naar achteren te drukken.
We creëeren dan ook een 5-tal kansen op de 1-1, maar helaas staan de paal, lat en keepster een doelpunt in de weg.
Door dit opportunistische spel ontstaat er ruimte bij ons achterin waardoor VDZ de score nog uit kan breiden tot 0-2 en 0-3, maar Britt laat zien waarom ze in the USA gecharmeerd van haar zijn geworden: met twee fantastische 1-op-1 reddingen houdt ze ons in de wedstrijd.

Helaas weten wij het net niet meer te laten bollen, waardoor we onze zo mooi opgebouwde voorsprong in de competitie als sneeuw voor de zon zien verdwijnen.
Het wordt nog spannend, maar voor nu is het belangrijkste dat we met opgeheven hoofd ons gaan voorbereiden op de volgende thuiswedstrijd: a.s. zondag tegen Eldenia 2!

Foto Bekkerveld/VR1

Geef een reactie