Na een goede reeks van 3 gewonnen wedstrijden na de winterstop, liep de ploeg van Mike Bisschops tegen een onverwachte en onnodige 3-0 nederlaag aan in en tegen Bunde. Zonder de geschorste Steffan Wesche, maar wel met de na een half jaar teruggekeerde Mick Mijnes, begon RKHBS aan deze pot. Al na een kwartier spelen moest Thymo Griesenbrock afhaken met een bovenbeen blessure, en voor hem kwam Jeffrey Sloote in de ploeg.

Bunde kwam een aantal keren gevaarlijk door over links, maar doelman Toine Diederen kwam hierdoor nog niet in de problemen. RKHBS leek zelfs op voorsprong te komen toen Bram Bemelmans door ging over links, zijn man uitspeelde en hard richting korte hoek schoot. De doelman was geklopt en keek de bal na die echter via de paal weer terug het veld in stuitte en zo opgeraapt kon worden door de goalie van Bunde.

Even nadat Yarin Meessen op dezelfde doelman stuitte, na goed voorbereidend werk van Bram Bemelmans en Jeffrey Sloote, sloeg het noodlot toe. Na een onnodige overtreding van Hendrik Jan de Jonge aan de linkerzijde, werd de vrije trap voor het doel geslingerd. Brian Amkreutz kopte het leer uit de doelmond, maar de rebound was voor Milan Dohmen die vrij voor Toine Diederen raak schoot: 1-0. In de eerste de beste aanval na dit tegendoelpunt, kwam Milan Offergeld plotseling vrij aan de rand van de 16 meter, maar zijn schot recht op de keeper kon makkelijk worden gepakt. RKHBS probeerde terug te komen in de wedstrijd, maar de thuisploeg kreeg de kansen via de counter. Tot 2 maal toe faalden de aanvallers van Bunde echter oog in oog met doelman Toine Diederen, waardoor de ploegen met een 1-0 stand voor de thuisploeg de rust in gingen.

In de 2de helft drukte RKHBS de thuisploeg terug in de verdediging. Bij een goede aanval over rechts met Mick Mijnes en Rens Hahnraths, werd vergeten de trekker over te halen. Een vrije trap van Mick Mijnes werd even later door de keeper net over de lat getikt, en Koy Vinken schoot uit de draai maar net over na een corner van Rens Hahnraths. Na ongeveer 20 minuten in de 2de helft verdubbelde de thuisploeg echter de voorsprong in plaats van dat RKHBS op gelijke hoogte kwam. Gepruts in de verdediging bracht een aanvaller van Bunde vrij voor Toine Diederen. Het schuivertje dat hierop volgde kon niet worden vastgepakt door de doelman van RKHBS waardoor Rick Smeets geen moeite had de bal in de rebound vanaf 5 meter in het lege doel te schieten: 2-0. Twee minuten later was de wedstrijd beslist.

De bal werd op het middenveld ingeleverd bij de tegenstander, op een moment dat de gehele ploeg in voorwaartse beweging was. Met een simpel pasje en weer een misser in de verdediging kwam Nino Lahaye vrij voor de goal en faalde niet: 3-0. RKHBS probeerde het nog wel, maar het was een middag waar helemaal niets lukte. Ook Bunde, dat nog enkele opgelegde kansen kreeg aangeboden, wist niet meer te scoren waardoor de 3-0 ook de terechte eindstand was van deze uiterst matige pot. Volgende week in de uitwedstrijd tegen Voerendaal zal RKHBS toch uit een ander vaatje moeten tappen, wil de ploeg er niet kansloos vanaf gaan bij de kampioenskandidaat nummer 1. Heel veel succes mannen!