Onder prima omstandigheden moest Rood Groen LVC’01 aantreden in, en tegen het prima presterende Gulpen. Hoewel er vooraf veel aandacht was geschonken aan een van de sterke punten van FC Gulpen – de standaardsituaties – was hier in de wedstrijd weinig van terug te zien. Binnen 8 minuten had FC Gulpen al 2x gescoord uit deze bewuste standaardsituaties.

Lang liet het antwoord van RGLVC echter niet op zich wachten. Een hard ingeschoten vrije trap van Kevin Savelberg kon door de keeper van FC Gulpen niet goed worden verwerkt en in de rebound was de prima spelende Kyan Jacobi er als de kippen bij om de aansluitingstreffer te scoren. Maar als je onderin de ranglijst bungelt, valt het spreekwoordelijke dubbeltje heel vaak niet naar jouw kant. Zo ook na ca. 20 minuten, toen de scheidsrechter bij een overduidelijke overtreding van een FC Gulpen speler op het middenveld liet doorspelen. Uit deze actie komt de aanvaller oog in oog met doelman Andreas Heyenrath, omspeelt hem en maakt vervolgens een ‘schwalbe’. Tot overmaat van ramp wordt de keeper van RGLVC hiervoor uit het veld gestuurd met een rode kaart. Het resultaat: 70 minuten voetballen met 10 spelers en een 2-1 achterstand. Toch was RGLVC in het restant van de eerste helft de bovenliggende partij, maar ondanks twee dotten van kansen werd er in de eerste helft niet meer gescoord.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld aanvankelijk niet. Net als in de eerste helft speelde FC Gulpen heel veel de lange bal zonder echt gevaarlijk te worden. Echter, na een minuut of 60 liet RGLVC zich weer verrassen uit een vrije trap en kon FC Gulpen de 3-1 binnenschieten. Doch wederom rechtte RGLVC de rug en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. En deze kwam van de voet van aanvoerder Jelle Teheux die oog in oog met de doelman van FC Gulpen niet faalde. Met nog een minuut of 10 op de klok voelde RGLVC dat er meer te halen viel en kon FC Gulpen haar handen dichtknijpen dat een mooie actie van Kyan Jacobi niet met een doelpunt werd bekroond. Op het laatste nippertje wist de verdediger van FC Gulpen de bal van de doellijn te halen. Kort daarna werd de wedstrijd door FC Gulpen in het slot gegooid. Zo’n beetje de eerste echte aanval werd prima afgerond en daarmee de 4-2 eindstand op het bord gezet.

Kortom, een hele zure nederlaag met een bittere nasmaak. Doch de inzet die werd getoond en bij vlagen prima spel met 10 spelers biedt vertrouwen voor de strijd tegen degradatie de komende weken. zondag  15 maart  staat voor Rood Groen de thuiswedstrijd tegen RKHSV op het programma.