Ook Marie-José Stremme een sterke mama in deze Corona crisis

Gezien de huidige omstandigheden, met betrekking tot de Corona crisis, meende de redactie van ParkstadActueel er goed aan te doen om eens de mening te horen van een tweetal sterke mama’s. Hoe zij de afgelopen periode deze verfoeilijke Corona crisis hebben ervaren. In een vorige artikel hadden we terechte aandacht geschonken aan huismoeder Maylin Veltmeijer. In dit tweede artikel richten we de schijnwerper op ook een sterke mama en wel Marie-José Stremme, wonende in Terwinselen (gemeente Kerkrade).

Uiteraard wilde we ook van Marie-José weten hoe zij de afgelopen Corona crisis periode hebben ervaren, welke werk zij doen en hoe zij e.e.a. opgelost hebben.

Antwoord van Marie-José: “ik werk op een HR-afdeling en Sander op een IT afdeling. Wij hebben beide een functie die wij vanuit thuis kunnen uitoefenen. Sander is 100% thuis aan het werken en ik ga nog 1 a 2 twee keer per week fysiek naar kantoor. Wij moeten vanuit de werkgevers thuiswerken, maar we zijn dan echt aan het werk. Worden gelukkig ondersteund waar het kan door oppassen en vertier voor de kinderen”.

Natuurlijk wilde, zoals een journalistieke redacteur nu eenmaal is, ook weten hoe oud de kinderen zijn en omgaan met de huidige Corona situatie. Welnu, Marie-José: “dochter Eva is 5 jaar oud en zoon Leon is 8 jaar oud. Eva zit in groep 2 en Leon zit in groep 5. Overigens kinderen zijn flexibel en dientengevolge ook in staat om zich snel aan te passen aan een nieuwe werkelijkheid, zoals nu momenteel aangaande de Corona crisis. Toch, maar zeker ook vanzelfsprekend, missen ze hun vriendjes en vriendinnetjes wel erg. Saillant detail: de BSO missen ze niet. Een meer als grote domper als gevolg van de huidige omstandigheden is ongetwijfeld het gegeven dat zij eigenlijk op zondag 19 april a.s. met vakantie zouden gaan naar Tenerife en dit dus helaas niet door kan gaan. Jammer dus, maar niets aan te doen”.

Of de thuisscholing goed werkt weet Marie-José volmondig met ja te verwoorden. “Het gaat goed qua inspanning van de kinderen en hoe ze er mee omgaan. De afgelopen drie weken heb ik ieder dag een schema gemaakt vanaf 08.30 uur. De school stuurt iedere week lessen en opdrachten voor de kinderen. Dit was in het begin voor de school ook zoeken hoe dit goed op te zetten. Gaande weg de weken vinden de kinderen  beter hun weg in de structuur van de thuislessen . Het blijft erg lastig je kind thuis te onderwijzen als jezelf ook aan het werk bent. Toch is het ook vaak een gezellige tijd, iedere dag samen lunchen. Kinderen die niet alleen ruzie maken maar ook op elkaar aangewezen zijn en zich dat ook realiseren.”

Ook Marie-José hebben gelukkig geen familie en/of bekenden die getroffen zijn door het Coronavirus. “We doen we er zelf ook zoveel mogelijk aan om het zo te houden. Dat houdt wel in geen bezoekjes aan familie en vrienden”. Ze gaan overigens de komende periode tegemoet als: Deal with it!

Ook geeft Marie-José aan dat zij tot op heden niet nodig hadden om te komen tot een creatieve oplossing tijdens deze Corona crisis. “Gewoon aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid, is dan ook ons credo”.

Marie-José, ook jij en je naasten bedankt voor je openhartigheid en blijf, ook als een sterke mama, gezond. Is dan ook de welgemeende wens van het redactieteam van ParkstadActueel.

Foto´s Familie Stremme

Geef een reactie