Indianenmagie wint The Indie Award in de categorie ‘Leukste kinderboek’

De Limburgse auteur Blanche Ortmans heeft de publieksprijs gewonnen van The Indie Awards. Haar boek is verkozen tot het leukste kinderboek van 2019. The Indie Awards is dé Nederlandse literatuurprijs voor auteurs die hun boek in eigen beheer uitgeven. Het is een initiatief van Simone Lucchesi (The Black Sheep Indie) en Sanne Hillemans (Sunny Hill Books) om het werk van onafhankelijke auteurs de erkenning te geven die zij verdienen.

‘Dit succes deel ik graag met Pauline Meijer (illustraties) en Jenneke van Genechten (eindredactie), want zij hebben met hart en ziel meegewerkt aan dit boek,’ aldus de indie-auteur.

Indianenmagie’ gaat over Norah. Zij ligt ’s avonds vaak wakker in bed, omdat zij bang is voor boze dromen. Haar lieve juf weet hier wel raad mee. Op het schoolfeest heeft zij een magische verrassing voor haar en de hele klas. Tijdens het schrijfproces heeft Blanche haar kinderen, neefjes en nichtjes betrokken. Niet alleen hun boze dromen en angsten, maar ook hun mooie dromen en hartenwensen worden gedeeld. ‘Indianenmagie’ is een herkenbaar en tijdloos (voor)leesboek voor thuis. Ook op scholen, kinder(opvang)organisaties en in holistische praktijken wordt ‘Indianenmagie’ educatief ingezet om aandacht te besteden aan de sociaal- emotionele ontwikkeling van het kind.

‘Puur Blanche is ontstaan uit een passie voor schrijven, creëren en het najagen van een droom. Het in eigen beheer uitgeven van ‘Indianenmagie’ en het winnen van deze award zijn voor mij een bevestiging dat juist de uitdagende periodes in het leven veel moois te bieden hebben. Mijn kinderdroom leek heel ver weg, totdat ik de eerste stap nam en begon met schrijven. Daarna was het een kwestie van niet opgeven, samenwerken en blijven geloven in mijn droom. Juist in deze bewogen tijd hoop ik kinderen en volwassenen te inspireren om altijd in magie te geloven en mooie dromen te vangen,’ aldus Blanche.

Indianenmagie is o.a. verkrijgbaar bij Boekhandel Bruna Landgraaf, Boekhandel van de Velden-van Dam (Heerlen), Gemakswinkel Lenzen (Heerlen), Boekhandel LeesKunst (Kerkrade) of via
www.puurblanche.nl

Foto’s puurblanche

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie