Rainier Vrouenraets, ook in deze coronaperiode, dè specialist op uitvaartgebied.    

                                                                                    

Passie, aandacht en vertrouwen, de belangrijkste kenmerken in zijn service.

Voorafgaande aan het artikel over Vrouenraets Uitvaartzorg staat de redactie van ParkstadActueel meer als terecht kort even stil bij het zo gevreesde en bizarre coronavirus, welk virus de wereld in haar ban houdt, dus ook in deze regio. Uiteraard met de insteek dat het gevreesde virus ook dodelijke slachtoffers opeist waardoor vervolgens de begrafenis-ondernemingen de begrafenis en/of crematie moeten regelen en verzorgen. Ook voor hen zware en intensieve taken, waarvoor zeker ook een groot compliment op z’n plaats is, gelijk ook alle artsen en verpleegkundigen die letterlijk dag en nacht vechten voor het leven van iedere besmette coronapatiënt. Toch kon helaas niet voorkomen worden dat in Limburg (peildatum 20 april jl.) 512 overledenen te betreuren waren.     

Voor de begrafenisondernemingen, dus ook voor Vrouenraets Uitvaartzorg, zijn vanwege de maatregelen om het coronavirus in te dammen, de uitvaarten nu vaak wat ingetogener. Bovendien mogen er niet meer dan 30 mensen naar de uitvaart komen, en is er geen mogelijkheid tot een koffietafel. Ook mogen geen handen gegeven worden en moet ook de 1,5 meter afstand van elkaar in acht genomen worden.

Terug naar de point van dit artikel betreffende de regulaire normale promotionele aandacht voor Vrouenraets Uitvaartzorg. Als in deze regio e.o. de benaming Vrouenraets Uitvaartzorg wordt gebezigd dan betreft het, ondanks haar kleinschaligheid, een gerenommeerde onderneming binnen de uitvaartbranche en is gevestigd op de Zandweg in Heerlen. Rainier Vrouenraets leidt vanuit deze nieuwe vestiging als zelfstandige deze uitvaartonderneming. Waarom de aanduiding gerenommeerd? Welnu, dat is niet zo moeilijk te omschrijven, want al in 1907 runden de voorouders van Rainier Vrouenraets jarenlang op de Willemstraat 51 in Heerlen een koetsenverhuurbedrijf en begrafenisonderneming (zie hiertoe de nostalgische advertentie). Destijds was het dan ook te doen gebruikelijk dat de overledenen, binnen heel Zuid-Limburg, met rouwkoetsen naar hun laatste rustplaats werden gebracht. Overigens is dit statige gebruik van de traditionele rouwkoetsen nog steeds een van de specialisaties van Vrouenraets Uitvaartzorg.

Dat ook bij huidige zelfstandige , in de voetsporen van zijn voorouders, ook het uitvaartbranche-bloed kroop waar het niet gaan kan mag overduidelijk blijken uit zijn curicullum vitae. Rainier is zeker geen onbekende binnen de uitvaartbranche. Integendeel zelfs, want hij kan inmiddels bogen reeds zeventien jaar werkzaam te zijn in deze branche. Een aantal jaren was hij verbonden aan een grote  begrafenisonderneming. Zoals veelal het geval is wilde ook hij een zelfstandige (uitvaart)-ondernemer zijn. Dus besloot hij om ruim negen jaar geleden hiertoe een start te maken, een start die ook als “een schot in de roos” aangeduid kan worden. Niet zo verwonderlijk eigenlijk mede ook door zijn ruime nationale en internationale ervaring binnen alle facetten van het vak uitvaartverzorging. De omschrijving dat Rainier dientengevolge, nu dus al negen jaar, dè specialist is op uitvaartgebied.is dan ook met stip gerechtvaardigd te noemen.

Ondanks de kleinschaligheid van de onderneming staat bij Rainier Vrouenraets service en dienstverlening hoog in het vaandel. Passie voor het vak, aandacht en vertrouwen zijn hierbij dan ook de belangrijkste kenmerken. Deze uitvaart onderneming is dientengevolge dan ook dag- en nacht persoonlijk bereikbaar. Bovendien hoeft extra aandacht echt niet meer te kosten. Zij ondersteunen de nabestaanden zo goed als mogelijk is, dus ook nu in deze bizarre coronaperiode. Dit houdt in dat de uitvaart, ondanks het verdriet, toch een mooie en waardevolle herinnering wordt. Hiermede ook de ondernemingskwalificatie gerenommeerd volledig tot zijn recht komt.

Nieuwe uitvaartcentrum:Het nieuwe uitvaartcentrum van Vrouenraets Uitvaartzorg in Heerlen is gelegen aan de Zandweg te Heerlen. In dit sfeervol ingericht uitvaartcentrum worden nabestaanden in de gelegenheid gesteld om op waardige wijze afscheid te kunnen nemen van hun dierbare. Het is dan voor hen mogelijk om in alle rust tijd met hun dierbare door te brengen en zelfs condoleancebezoek kunnen ontvangen. Heel belangrijk, maar zeker ook geruststellend, is hierbij het gegeven dat bij ieder bezoek Rainier Vrouenraets door persoonlijk aanwezig te zijn zorg draagt voor ondersteuning.

Evt. behoefte aan nazorg is per persoon verschillend en mede afhankelijk van ieders naasten. Wellicht is het toch fijn om, indien gewenst, ook na de uitvaart nog even te kunnen napraten met Rainier en samen een aantal zaken door te nemen. Overigens is in bovenstaand gesprek ook ruimte voor allerlei andere zaken en kan bijvoorbeeld (vrijblijvend) de asverstrooiing besproken worden. Indien gewenst kan Vrouenraets Uitvaartzorg ook bij dit moment van dienst zijn”. Voor assieraden en urnen in alle soorten en maten is Vrouenraets Uitvaartzorg ook hét juiste adres. Het vullen hiervan bieden zij als extra service aan. Dus maak hierover vrijblijvend een afspraak.

Adresgegevens: Vrouenraets Uitvaartzorg-Rainier Vrouenraets, Zandweg 162, 6418 PB Heerlen (telefoon: 045-2058509, mobiel: 06-27656206).E-mail: info@vrouenraets-uitvaartzorg.nl en via site: https://vrouenraets- uitvaartzorg.nl en is 24 uur per dag bereikbaar op: 045-2058509. 

Advertentie uit 1922!

 

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie