Zuyderland hervat stap voor stap de niet-coronazorg

 

Met ingang van maandag 11 mei pakt Zuyderland Medisch Centrum naast de (semi-) spoedzorg die afgelopen periode gewoon doorging, nu ook voorzichtig de reguliere zorg weer op. Om het voor u zo veilig mogelijk te houden, hebben we vanaf maandag onze ziekenhuizen zo ingericht dat u zich zo goed mogelijk aan de de 1,5 meter afstand kunt houden.

Als we ons allemaal aan de maatregelen houden, is  een bezoek aan het ziekenhuis even veilig als voorheen. Houd 1,5 meter afstand, desinfecteer uw handen zoveel mogelijk op de diverse daarvoor bestemde punten en hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog. Indien u bent doorverwezen naar Zuyderland Medisch Centrum, zult u de aanwijzigingen voor de richtlijnen vanaf volgende week dan ook op diverse plekken in onze ziekenhuizen tegenkomen.

Patiënten
Patiënten die in het ziekenhuis worden verwacht, krijgen 24 uur van tevoren een telefoontje. Ze worden dan via een korte vragenlijst bevraagd over eventuele corona verschijnselen. Wordt een patiënt als Corona- verdacht en of positief aangemerkt, dan zal ingeschat worden of het wel medisch noodzakelijk is om naar het ziekenhuis te komen. Indien dat niet het geval is, zal verzocht worden de afspraak te verzetten naar een later moment. Indien het wel medisch noodzakelijk is, ontvangt de patiënt bij aankomst een mondkapje ter bescherming van zijn of haar omgeving.

Begeleiders
Als een lichamelijk onderzoek nodig is, wordt bezoekers gevraagd om bij voorkeur alleen naar het ziekenhuis te komen. Een uitzondering geldt voor mensen die begeleiding nodig hebben in verband met een beperking. Kinderen tot 18 jaar kunnen altijd één begeleider meenemen. In alle andere gevallen wachten eventuele begeleiders buiten het ziekenhuis (bij voorkeur in de auto).

Extra toegangscontrole
Goed om te weten is dat er met ingang van begin volgende week bij alle (hoofd-)ingangen een extra toegangscontrole is. Als patiënten na het telefoontje bij ons ziekenhuis aankomen, voeren we opnieuw aan de hand van een korte vragenlijst een corona-controle uit.  De toegangscontrole is bedoeld voor alle bezoekers van onze medische centra (inclusief externe partners). Alleen op die manier kunnen we de veiligheid van onze patiënten en medewerkers waarborgen.

Bloedprikken
Indien u door uw huisarts, specialist of door de trombosedienst wordt doorverwezen om bloed te laten prikken, kunt u daarvoor terecht op een van de van ziekenhuislocaties van Zuyderland Medisch Centrum in Sittard-Geleen, Heerlen, Brunssum en Kerkrade. Om drukte op de ziekenhuislocaties te vermijden, willen wij u vragen om bij voorkeur zoveel mogelijk naar een van onze externe priklocaties te gaan. In Parkstad kan dat momenteel in het Parkstad Limburg Stadion (08.00 tot 12.00 uur), Adelante (08.00 tot 12.00 uur) of de Beuteweg (08.00 tot 10.00 uur). In de Westelijke Mijnstreek kunt u in het prikpunt in ons zorgcentrum Vastrada (08.00-11.30 uur) terecht en worden andere mogelijkheden momenteel bekeken. Voor actuele informatie over het bloedprikken kijk ook op zuyderland.nl/bloedafname.

Bezoek
De bezoekersregeling blijft onveranderd: bezoek toelaten in Zuyderland Medisch Centrum is voorlopig nog niet mogelijk. Zuyderland bevindt zich in een van de zwaarst getroffen gebieden van Nederland en dient deze maatregel momenteel dus aan te houden om de verspreiding van het Corona-virus te voorkomen. We rekenen op uw begrip. Bij uitzondering kan op individuele basis en in overleg met verpleging een uitzondering gemaakt worden op de bezoekregeling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kinderen die opgenomen zijn of bij patiënten waarvan de gezondheidstoestand ernstig achteruitgaat.

‘Stel uw bezoek aan de huisarts niet uit’
Sommige mensen stellen uit angst het bezoek aan een huisarts uit. De oproep van huisartsen is dan ook om dit vooral niet te doen. In deze video vertellen huisartsen Luc Harings en Kay Liedekerken en onze SEH-arts Sanne Postma, hoe we er samen alles aan doen om uw gezondheid te waarborgen:

Videoboodschap Huisartsen & Zuyderland, zorg tijdens Corona from Zuyderland on Vimeo.

Video Communicatie Zuyderland en Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie