Hoofdmenu

Eerste contouren van kunstwerk Tanja Ritterbex zichtbaar

 

 

Afgelopen week is Tanja Ritterbex vol enthousiasme begonnen met het schilderwerk onder het viaduct tussen Simpelveld en Bocholtz. Daar komt een totaalkunstwerk tot stand. Het wordt een reusachtige ‘marker’ zoals je die kunt zien in Google Maps om een locatie aan te duiden. Het bestaat uit een landmark in de vorm van een Romeinse vaas die hoog boven de N281 uit torent.  De oranje vaas is 3 meter hoog met een doorsnede van 2,5 meter en heeft drie oren. De vaas wordt naar verwachting in september geplaatst.

Onder het viaduct is de vaas niet zichtbaar maar daar is Tanja nu begonnen met het beschilderen van de zuilen van de brug in verschillende kleuren met daarop lijntekeningen die qua stijl verwijzen naar het Romeins verleden, maar qua afbeeldingen ook betrekking hebben op onze tijd. Ook de directe omgeving van het viaduct is onder handen genomen. De picknickplek op de hoek Bocholtzerweg/Broek is opgeknapt. Het meubilair is vernieuwd en er komt een informatiebord en een aantal parkeerplaatsen. De beplanting met kleurige bloemen en planten zorgt voor een directe verbinding met de kleuren van het kunstwerk. Wethouder Hub Hodinius: “Het is leuk om Tanja aan het werk te zien. Ik ben er trots op dat één van onze beroemde ‘dochters’ deze unieke beelden in haar eigen geboortestreek mag maken. Wij hopen dat het kunstwerk mensen nieuwsgierig maakt. Dat ze bij een bezoek aan het Heuvelland de afslag naar Simpelveld en Bocholtz nemen om te ontdekken hoe mooi onze gemeente is.” Een film over het kunstwerk van Tanja  Ritterbex is te zien op de website van de gemeente: www.simpelveld.nl

Foto Gemeente Simpelveld